Resum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 34 de 2019


24 / 08 / 2019 | Blai DoménechCantàbria. Cuerpo Facultativo Superior, especialidad Licenciado en Veterinaria


19 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCantàbria. Cuerpo de Diplomados y Técnicos Medios, especialidad Ayudante de Archivos


19 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 33 de 2019


17 / 08 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8613 - Dimecres, 14 d’agost de 2019


14 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8611 - Dilluns, 12 d’agost de 2019


12 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 32 de 2019


10 / 08 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8610 - Divendres, 9 d’agost de 2019


09 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezLa Rioja


07 / 08 / 2019 | Amadeu Sanz oposicions la riojaLa Rioja


07 / 08 / 2019 | Amadeu Sanz oposicions la riojaDOGV núm. 8607 - Dimarts, 6 d’agost de 2019


06 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCalendari laboral 2020


05 / 08 / 2019 | Amadeu Sanz calendari laboral 2020La Rioja (2)


04 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez oposicions la riojaLa Rioja (1)


04 / 08 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez oposicions la riojaResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 31 de 2019


03 / 08 / 2019 | Blai DoménechPacta sunt servanda…  Autem ad calendas graecas!!!

Enmig de la ponentà de passat diumenge, gràcies a la premsa, ens va arribar la primera, i única, informació sobre la voluntat del conseller d’educació d’assumir la gestió integra del personal “no docent” que treballa en els centres educatius. Ara per ara, encara no sabem si aquestes declaracions són res més que la conseqüència d’un colp de calor.

31 / 07 / 2019 | Intersindical personal educador conselleria d'educació condicions de treball adscripció orgànica


"Que la amnesia nunca nos bese la boca, que nunca nos bese. Soñábamos con utopías y nos despertamos gritando".
Roberto Bolaño

Podríem pensar que aquest anunci no sols dona resposta a una reivindicació històrica que Intersindical Valenciana porta dècades reclamant sinó que, a més, és la conseqüència inevitable de la decisió, compromís i valentia d’unes treballadores i treballadors que porten anys de mobilització incansable reclamant dignitat laboral per a les educadores i dignitat educativa per al seu alumnat. I tindríem raó. Tanmateix, l’actuació del senyor conseller exhibeix un menyspreu inacceptable envers aquestes treballadores i treballadors i la seua representació legal. I això, malauradament, ens genera més dubtes que no certeses.

En primer lloc, perquè el seu llenguatge invalida per complet el contingut del seu missatge. En qualificar el personal per les seues suposades carències, allò que no són (no docents), a més de pretendre definir eixes treballadores pel seu dèficit, posa de relleu una concepció del tot classista de la comunitat educativa incompatible amb eixa escola inclusiva que postula possiblement per una simple qüestió de correcció lingüística, política i pedagògica.

A més, en fer-ho una vegada més a colp de titular, fora dels àmbits de negociació establerts i al marge de la representació legal escollida per les treballadores i treballadors per a tutelar la defensa dels seus drets i interessos, ha buidat de contingut el posat declaratiu d’administració dialogant i de consens, al mateix temps que ens genera molts dubtes sobre les intencions d’una proposta les condicions i criteris de la qual desconeixem per complet.

Cal dir que aquesta prevenció no és en absolut gratuïta, ni patològicament preventiva. Com hem dit abans, no és la primera vegada que ens trobem amb assumptes que afecten substancialment les condicions de treball dels quals l’única informació rebuda, tot just abans d’una aplicació sense cap tipus de negociació, ens ha arribat per la premsa.

Així es va implantar el projecte experimental d’aules de dos anys als CEIPs. I així mateix, sense haver deixat clavar cullera a ningú en una avaluació absolutament triomfalista i fictícia, el projecte ha perdut el seu caràcter experimental per a portar-se per davant dues de les mesures més innovadores que incorporava: la parella educativa i la racionalització de les ràtios.

Amb aquest canvi, sense cap negociació ni diàleg, s’empitjora l’atenció educativa de l’alumnat i les condicions de treball del personal, a més de la destrucció de llocs de treball que comporta; tanmateix, el pitjor d’aquesta dinàmica involutiva és que anticipa una precarització i devaluació del perfil professional de les educadores d’educació infantil. A més a més, potser, en donar un pas més cap a la consolidació d’una estructura organitzativa en la qual el grup edat esdevé el referent curricular bàsic s’estan posant les bases per a entonar un rèquiem definitiu per la educació infantil com a etapa educativa.

El mateix desencís ens va embargar en veure la utilització oportunista del patiment d’aquests col·lectius laborals quan va aprofitar la mesa sectorial d’educació com a photocall electoral per a acordar la reclassificació de les educadores d’infantil al cos B.

No deixa de ser prou estrafolari acordar el que ja s’ha acordat en els pactes, la mesa sectorial de funció pública i la mesa general, però a més, com que ni la mesa d’educació ni el senyor conseller tenen cap competència quant a la classificació d’aquest personal, ara per ara, eixa publicitada reclassificació continua pendent.

Per tot això, en tan sols una legislatura, el nostre benvolgut conseller pot aconseguir el que dècades de règim popular no havien pogut fer, que ara mateix, per primera vegada, dubtem si continuem aspirant a l’adscripció orgànica i funcional a la conselleria d’educació, o com ens va aconsellar en una ocasió un mestre de mestres, ens aniria millor en la conselleria d’agricultura perquè en aquest país nostre està millor considerat i millor retribuït criar porcs industrialment que educar alumnat d’educació infantil i especial.

Exigim el compliment dels acords com a condició sine qua non

Resulta molt significatiu que tot just ara, quan comencen a veure’s els efectes i millores dels pactes signats després de les darreres mobilitzacions. Tot just quan per primera vegada comença a respectar-se la normativa vigent, es racionalitzen paulatinament les jornades de treball i el personal deixa de treballar debades -en una cessió d’amagat- per a les empreses que fan negoci amb els menjadors escolars i les activitats complementàries, el senyor conseller se’n recorda de nosaltres.

Tot i que, haurem d’iniciar un procés de debat i consulta amb les treballadores i treballadors, com fem sempre, per a Intersindical Valenciana l’adscripció orgànica i funcional a la conselleria d’educació pot contribuir a millorar de manera notable tant els serveis educatius essencials del nostre alumnat com les condicions de treball del personal. Per a fer-ho, però, al primer lloc on cal anar no és a la premsa sinó a la Mesa Sectorials de Negociació de la Funció Pública que és on s’ha de negociar les condicions de treball d’aquest personal.

I és en aquest àmbit de negociació on s’ha de fixar el procés d’adscripció, així com les condicions i garanties mínimes, la primera de les quals, per a Intersindical Valenciana, ha de ser l’acompliment íntegre dels Pactes per a la millora de les condicions de treball d’aquestes treballadores i treballadors signats en juliol de 2018 en Mesa Sectorial de la Funció Pública. Evidentment, a partir d’eixa premissa inicial tot és negociable.

D’aquests acord, la primera assignatura pendent és la reclassificació del personal educador d’educació infantil i educació especial al cos B. Caldrà determinar el procediment per a adequar la classificació al requisit de titulació exigit i acreditat en infantil, ajustar el ventall competencial i requisits formatius i de titulació per a la intervenció educativa en educació especial i per a acabar definitivament amb l’escletxa retributiva dels dos col·lectius laborals més feminitzats de l’administració pública valenciana.

D’altra banda, també en compliments dels acords subscrits, caldrà regular la segona ocupació per a tot el personal educatiu. Tampoc no podem oblidar altres aspectes que cal determinar en aquesta transició per a garantir el drets adquirits pel personal, tant la carrera professional horitzontal, jornada laboral, calendari, permisos, mesures de conciliació...

O potser, fruit d’eixa negociació pendent, podríem acordar una normativa específica per al personal educatiu (educadores, fisioterapeutes, tècnics en llengua de signes...) en la qual es garantiren unes condicions de treball idèntiques a les de la resta de personal (docent) amb el qual comparteixen alumnat i intervenció educativa. I així, potser podríem regular la transició de la carrera professional a un sistema com els sexennis, la segona ocupació podria convertir-se en una “jubilació LOGSE” i les ofertes d’ocupació es podrien ajustar a una dinàmica i uns terminis idèntics a les del personal docent.

En tot cas, el que resulta innegable que sense una negociació real i efectiva, les declaracions del conseller no són més que un brindis al sol davant el qual Intersindical Valenciana continuarà exigint fidelitat als compromisos acordats perquè per al sindicat Pacta sunt servanda. Per a la Conselleria d’Educació potser també, autem ad calendas graecas.

Resum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 30 de 2019


27 / 07 / 2019 | Blai DoménechLA HUMILLACIÓN DEL COLECTIVO DE POLICÍAS LOCALES A BASE DE LEYES Y DECRETOS


26 / 07 / 2019 | Administrador Local policia localDOGV núm. 8600 - Divendres, 26 de juliol de 2019


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 7/2018


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 6/2018


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 5/2018


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 4/2018


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 3/2018


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 2/2018


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 1/2018


26 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8599 - Dijous, 25 de juliol de 2019


25 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8597 - Dimarts, 23 de juliol de 2019


23 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezPersonal Interí

En les últimes setmanes s'han publicat gran quantitat de notícies en relació amb la possibilitat que una sentència del TJUE obligue a convertir el personal funcionari interí contractat en frau de llei en funcionariat de carrera o en una situació que, amb una altra denominació, proporcione una estabilitat similar.

22 / 07 / 2019 | Intersindical sentència tjue personal interí consolidació condicions de treball


A causa de la inquietud i gran quantitat de dubtes que les citades notícies està suscitant entre l'afiliació, com a complement del correu enviat passat 30 de maig, INTERSINDICAL VALENCIANA vol realitzar les següents consideracions:

1.- És necessari recordar que el TJUE no resol casos concrets sinó que es limita a respondre als dubtes que els òrgans judicials estatals plantegen sobre la interpretació d'una norma comunitària, en aquest cas la DIRECTIVA 1999/70/CE.

Les notícies dels últims dies estan, en la seua immensa majoria, relacionades amb dues qüestions prejudicials plantejades per sengles Jutjats del Contenciós-Administratiu de Madrid però signades per una única magistrada substituta. No obstant açò, sobre aquest tema està pendent la resolució de, almenys, una desena de qüestions prejudicials en el TJUE.

Molt sintèticament, les qüestions clau que haurà de resoldre el TJUE són si, una vegada constatat l'abús en la contractació:

• 1.- seria adequat i coherent amb els objectius de la Directiva 1999/70/CE transformar una relació estatutària temporal interina/eventual/substitut, en una relació estatutària estable, ja siga des de la denominació d'empleat públic fix o indefinit, amb la mateixa estabilitat en l'ocupació que els empleats estatutaris fixos comparables
• 2.- Si aquesta és l'única solució coherent amb els objectius de la Directiva
• 3.- Si en cas que no procedisca la conversió de la relació en una relació estable, seria conforme amb els objectius de la Directiva, condemnar a l'Administració a l'abonament d'una indemnització equiparable a la de l'acomiadament improcedent.

És extremadament difícil, sinó impossible, que el TJUE impose una única solució com a possible; la seua missió és orientar al tribunal estatal però l'elecció de la sanció concreta correspon a aquest.

2.- Encara després que el TJUE es pronuncie, com hem assenyalat, l'elecció de la sanció a l'abús correspondrà al tribunal espanyol, en aquest cas un Jutjat del Contenciós-Administratiu, en una sentència que serà recurrible primer davant el Tribunal Superior de Justícia i posteriorment, en cassació, davant el Tribunal Suprem.
Per tot això, si hi ha res segur és que aquesta qüestió té encara un llarg itinerari processal per davant.

3.- No existeix cap raó jurídica que justifique la necessitat de començar immediatament amb els tràmits per a reclamar la fixesa. Tan sols en el cas que es produïsca un cessament o una altra variació important en la relació de servei existiria aqueixa necessitat.

4.- No existeix cap indici o dada que ens moga a pensar que el legislador vaja a modificar la regulació d'aquesta qüestió abans que el TJUE es pronuncie sobre les qüestions prejudicials pendents.

5.- Plantejar la reclamació de forma immediata i prematura implica riscos, tant econòmics (pagament de les costes) com de fons (existeix el perill que adquirisquen fermesa resolucions administratives perjudicials que podrien obstaculitzar futures reclamacions).
Hem de recordar que, especialment des que al setembre de 2016 el TJUE va fixar la seua doctrina sobre la contractació temporal, s'han produït importants discrepàncies i sentències contradictòries que generen una greu incertesa. Per això mateix, resulta aconsellable esperar, sempre que siga possible, al fet que es pronuncie el TJUE sobre les qüestions pendents.

6.- No podem sinó advertir que, a causa de la gran quantitat de persones afectades per la nefasta política de contractació de les administracions públiques espanyoles, el col·lectiu de personal funcionari interí s'ha convertit en un suculent mercat per a alguns professionals jurídics que, en ocasions, semblen estar més atents als seus propis interessos que als de les persones que aspiren a representar. En principi hauries de desconfiar de qualsevol professional que no reconega l'existència de dubtes sobre la viabilitat de la reclamació o que minimitze els riscs de la mateixa.

7.- Recordar que, en qualsevol cas, els nostres serveis jurídics estan a la disposició de l'afiliació per a la interposició de qualsevol reclamació i que amb independència del criteri del sindicat, cada persona pot decidir lliurement iniciar els tràmits per a reclamar la seua estabilització si així ho desitja i quan ho desitge.

DOGV núm. 8596 - Dilluns, 22 de juliol de 2019


22 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezLa voz de la experiencia en Educación Infantil

El pasado 30 de Abril la Consellería de Educación, Cultura y Deporte publicaba la Orden 21/2019 que regula la organización y el funcionamiento de las escuelas infantiles de primer ciclo de titularidad pública. Un par de meses después, el 8 de Julio, se publica una esperada corrección de errores que, en lugar de enmendar, viene a confirmar los peores augurios, LOS RECORTES EN EDUCACIÓN REGRESAN CON EL BOTÀNIC II. El Sr. Conseller de Educación firma una orden que considera a las educadoras de infantil “LAS CHACHAS DE LOS COLES”. Asistimos con estupor a la publicación de una norma que discrimina a nuestro alumnado y a sus familias. Desmantela el ciclo y suprime la pareja educativa, formada por una maestra de educación y una técnico superior en educación infantil, asignándole a esta última el resto de alumnado del centro. Vulnerando así el derecho a la educación pública para 0-3 en el País Valencià y considerando que 36 alumnos y alumnas de 2 y 3 años pueden ser atendidos por una sola educadora.
Un relato coral coordinado por Aurora Mateo

20 / 07 / 2019 | Intersindical projecte experimental precarització laboral precarització educativa educació infantilResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 29 de 2019


20 / 07 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8595 - Divendres, 19 de juliol de 2019


19 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8594 - Dijous, 18 de juliol de 2019


18 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8592 - Dimarts, 16 de juliol de 2019


16 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 44/2019


16 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez llocs de treball conselleria d'hisenda i model econòmicCONVOCATÒRIA 43/2019


16 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez llocs de treball conselleria d'hisenda i model econòmicCONVOCATÒRIA 42/2019


16 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez salut pública llocs de treball conselleria de sanitat universalCONVOCATÒRIA 40/2019


16 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez lloc de treball invassatCONVOCATÒRIA 39/2019


16 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez vicepresidència llocs de treball conselleria d'igualtat i polítiques inclusivesCONVOCATÒRIA 38/2019


16 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8591 - Dilluns, 15 de juliol de 2019


15 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 28 de 2019


13 / 07 / 2019 | Blai DoménechDECRET 105/2019


12 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez presidència de la generalitat estructura orgànica bàsica decret 1052019DOGV núm. 8590 - Divendres, 12 de juliol de 2019


12 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8589 - Dijous, 11 de juliol de 2019


11 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8587 - Dimarts, 9 de juliol de 2019


09 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDEFICIENCIAS EN LA CENTRAL DE POLICÍA LOCAL


08 / 07 / 2019 | STAS - Ajuntament de València policia local ajuntament de valènciaDOGV núm. 8586 - Dilluns, 8 de juliol de 2019


08 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 27 de 2019


06 / 07 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8585 - Divendres, 5 de juliol de 2019


05 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8584 - Dijous, 4 de juliol de 2019


04 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8583 - Dimecres, 3 de juliol de 2019


03 / 07 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezMOSQUITERAS EN RECURSOS HUMANOS CENTRAL POLICÍA LOCAL


02 / 07 / 2019 | Administrador Local policia local ajuntament de valènciaResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 26 de 2019


29 / 06 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8580 - Divendres, 28 de juny de 2019


28 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8577 - Dimarts, 25 de juny de 2019


25 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDECRET 7/2019


25 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez secretaries autonòmiques president de la generalitat administració del consellResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 25 de 2019


22 / 06 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8576 - Divendres, 21 de juny de 2019


21 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8575 - Dijous, 20 de juny de 2019


20 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 37/2019


20 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez lloc de treball funció pública direcció generalDOGV núm. 8574 - Dimecres, 19 de juny de 2019


19 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8573 - Dimarts, 18 de juny de 2019


18 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDECRET 5/2019


18 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez president de la generalitat nombrament conselleries denominació decret 52019DOGV núm. 8572 - Dilluns, 17 de juny de 2019


17 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 24 de 2019


16 / 06 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8570 - Divendres, 14 de juny de 2019


14 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDonde dije digo, digo Diego

Pensábamos que el acuerdo pactado hace un año era el camino para solucionar la problemática del personal educador, que nos permitiría dignificar la profesión y que supondria una mejora en la inclusión y en la atención del alumnado más vulnerable del sistema educativo (el alumnado con diversidad funcional y de infantil 0-3). Nada más lejos de la realidad. Artículo de Ruben Moreno Martín

13 / 06 / 2019 | Intersindical personal educador pactes millora condicions de treball condicions laboralsDOGV núm. 8569 - Dijous, 13 de juny de 2019


13 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8568 - Dimecres, 12 de juny de 2019


12 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8567 - Dimarts, 11 de juny de 2019


11 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8566 - Dilluns, 10 de juny de 2019


10 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONVOCATÒRIA 36/2019


10 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 23 de 2019


08 / 06 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8565 - Divendres, 7 de juny de 2019


07 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8564 - Dijous, 6 de juny de 2019


06 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDinamitar la Educación Infantil

El pasado 7 de mayo se publicó en el DOGV la Orden 21/2019 que "regula la organización y el funcionamiento de las escuelas infantiles de primer ciclo", después de llevar más de un año en un cajón, lista para enterrar el mal llamado “proyecto experimental” de aulas de 2-3 años en centros educativos. El que fuera el plan estrella de la Conselleria de Educación, ese que había de situarnos a la vanguardia de la gratuidad en la etapa 0-3 y que iba a ser una experiencia pionera en Europa.
Artículo de Aurora Mateo Castillejo

05 / 06 / 2019 | Intersindical projecte experimental personal educador educació infantil condicions de treball aules de 2 anysDOGV núm. 8563 - Dimecres, 5 de juny de 2019


05 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCircular 8/2019, instruccions per a l’aplicació del Decret 43/2019


04 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8562 - Dimarts, 4 de juny de 2019


04 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8561 - Dilluns, 3 de juny de 2019


03 / 06 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezResum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 22 de 2019


01 / 06 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8560 - Divendres, 31 de maig de 2019


31 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDavant el judici oral que s’està celebrant en el Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l’abús de la temporalitat

Intersindical Valenciana està fent el seguiment d’aquest judici que ha de determinar si declarar fixe un interí estatutari de Sanitat a Madrid s’ajusta o no a les exigències de la normativa europea, en concret a la Directiva 1999/70/CE sobre el treball temporal.

30 / 05 / 2019 | Intersindical plans d'estabilitat personal interí eleccions2019 consolidació condicions de treball


Intersindical no dubtarà a l’hora de posar en marxa la via judicial per la consolidació del personal interí

En funció del que determine el TJUE s’obrirà una possibilitat real perquè el personal interí de les administracions públiques puga optar a ser personal fixe.

Fins ara, la resposta del govern espanyol a la qualificació d’Europa de frau de llei en la concatenació de contractes per aquest personal havia estat la convocatòria massiva d’oposicions en l’anomenat acord d’estabilització (que estabilitza les places però no les persones) signat en març de 2017 entre l’exministre Montoro i CCOO, UGT i CSIF.

Pel que sembla, el TJUE ha verbalitzat que aquest acord d’estabilització no és la resposta correcta de l’estat per acabar amb el frau de llei, ja que no garanteix al personal temporal la seua consolidació ni impedeix que no es puga tornar a repetir la situació de frau de llei. Aquesta tesi és plenament compartida per Intersindical Valenciana, que ha criticat l’acord d’estabilització i la convocatòria massiva d’oposicions perquè posen en perill no sols la continuïtat del treball del personal interí, sinó l’estabilitat dels projectes de vida de milers de treballadores i treballadors públics, i de les seues famílies, després de molts anys, fins i tot dècades, de serveis prestats a la ciutadania valenciana.

Si el TJUE determina que l’estat espanyol ha de declarar fixe el personal interí o eventual (“indefinit no fix”, o qualsevol altra figura que continue mantenint una relació laboral provisional, així com el personal a extingir o qualsevol altra forma de precariat) haurà de ser l’estat espanyol qui solucione la qüestió. En el cas del personal al servei de l’Administració del Consell l’única figura fixa és la del funcionariat de carrera i, si també determina el TJUE que la convocatòria d’oposicions lliures no és la fórmula per solucionar el problema, quina via queda per a solucionar la qüestió? Intersindical Valenciana i la Confederació Intersindical ja han aportat la resposta fa temps: la modificació del sistema d’ingrés a la funció pública que permeta l’accés diferenciat i l’activació de processos de consolidació (especialment el contemplat en l’article 61.6 del TREBEP d’accés per mèrits).

I què passa amb els processos selectius ja convocats? Entenem que la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques no pot paralitzar aquests processos en marxa, no sols perquè no hi ha encara una sentència europea sinó perquè les expectatives de totes les persones implicades en aquests es mereixen el màxim respecte. Evidentment, quan es produïsca aquesta sentència, si declara que cal convertir en fixe el personal interí, caldrà que la Generalitat Valenciana arbitre la fórmula. Mentrestant, les administracions públiques haurien de ser prudents i esperar els esdeveniments abans de continuar convocant oposicions massives que poden generar més problemes que solucions.

Intersindical Valenciana ha reclamat insistentment voluntat política i valentia per a vehicular la confluència necessària de la necessitat d’obrir l’accés a la funció pública a noves incorporacions de gent jove, amb l’obligació, ètica, política, laboral i, ara, potser també jurídica, de reconèixer, protegir i estabilitzar el personal que ha garantit la prestació dels serveis públics essencials durant dècades. Una protecció i unes garanties que tampoc no hem dubtat a defensar per al personal provinent de la recuperació de serveis prèviament privatitzats. El Sindicat espera que el TJUE falle favorablement per tal de convertir-los en fixes per a solucionar la situació de frau de llei què han hagut patir i de la qual no són en absolut culpables.

I què passa amb el personal que es puga veure afectat per les oposicions i no continue treballant? En aquest cas caldrà iniciar la reclamació judicial en els termes en què es consideren adequats atenent les respostes que oferisquen els tribunals en eixe moment. S’espera que la sentència del TJUE es produisca abans del mes d’agost.

Presentar demandes abans del cessament sense conèixer la sentència del TJUE ens pot dur a una situació sense marxa enrere ja que, fins ara, les sentències actuals del TJUE no són clares i les del Tribunal Suprem presenten contrarietats. Per tant, no tenim garanties que prosperen reclamacions o demandes en el moment present.

Per tant, insistim en recomanar que esperem al pronunciament del TJUE sobre el cas de la fixació del personal interí per si suposa una modificació o un avanç sobre l’estat de la qüestió, per tal d’iniciar, responsablement, les accions que foren més favorables per a la consecució de l’objectiu de la consolidació i l’estabilitat del personal interí i laboral temporal, que sempre ha mantingut Intersindical Valenciana.

El Sindicat anirà informant a mesura que avancen els esdeveniments i no dubtarà a l’hora de posar en marxa la via judicial per la consolidació de tot el personal interí i laboral temporal en el moment en què contraste que hi ha garanties per dur a terme una acció jurídica amb un mínim d’èxit.


DOGV núm. 8559 - Dijous, 30 de maig de 2019


30 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8558 - Dimecres, 29 de maig de 2019


29 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8557 - Dimarts, 28 de maig de 2019


28 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezProcediment d’accés, adaptació i progressió al sistema de carrera professional horitzontal


28 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONCURS GENERAL NÚMERO 31/2019


27 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez superior tècnic de medicina llocs de treball cos a1-24 administració de la generalitat 312019CONCURS GENERAL NÚMERO 30/2019


27 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez medicina del treball llocs de treball cos a1-25-02 302019DOGV núm. 8556 - Dilluns, 27 de maig de 2019


27 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezEleccions sindicals 2019

Passat dimecres, 22 de maig de 2019, en les eleccions sindicals del personal al servei de l’Administració del Consell, Intersindical Valenciana va obtindre 21 delegades i delegats a les Juntes de Personal.

26 / 05 / 2019 | Intersindical òrgans de representació juntes de personal funció pública eleccions2019 eleccions sindicals 2019


Intersindical augmenta el nombre de delegades en les Juntes de Personal d'Alacant i València i es consolida com a segona força en la Mesa General de la Funció Pública

En aquest procés, Intersindical ha augmentat la seua representació en les juntes de personal dels Serveis Territorials d'Alacant i de València, consolidant així la seua posició com a segona força sindical en la Mesa General de Negociació de la Funció Pública.

Per al sindicat, la voluntat manifestada per les nostres companyes i companys ens ha de servir com a referent per a adequar i orientar una acció sindical que té com a objectiu prioritari esdevindre un instrument eficient per a millorar les condicions de treball, i de vida, de les treballadores i treballadors públics. I, com no, del conjunt de la ciutadania valenciana.


Lamentem profundament que quasi la meitat del cens no haja participat en les eleccions i ens comprometem a localitzar els motius d’aquesta desafecció i treballar de valent durant la legislatura per il·lusionar tot el personal. Aconseguir una major participació en les properes eleccions és un repte que assumim des d’ara mateix.

Agraïm la participació de tot el personal funcionari i una vegada més ens comprometem, com fins ara, a ser el revulsiu de cara a la defensa dels drets de les funcionàries i els funcionaris públics. La nostra defensa dels serveis públics serà, si cap, més ferma.

Podeu veure els resultats clicant ací

Resum del DOGV i altres diaris oficials, setmana 21 de 2019


25 / 05 / 2019 | Blai DoménechDOGV núm. 8555 - Divendres, 24 de maig de 2019


24 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezCONCURS GENERAL NÚMERO 29/2019


24 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez Lopez llocs de treball direcció caps de secció administració especialDOGV núm. 8554 - Dijous, 23 de maig de 2019


23 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8552 - Dimarts, 21 de maig de 2019


21 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezDOGV núm. 8551 - Dilluns, 20 de maig de 2019


20 / 05 / 2019 | Maria De Las Mercedes Arraez LopezEleccions sindicals 2019: Anàlisi de la legislatura

Ja han passat quatre anys des de les darreres eleccions i ara és el moment de repassar aquest temps d'acció sindical. La primera valoració que fem d’aquesta legislatura passa necessàriament per agrair el que hem rebut del contacte quotidià amb totes i tots vosaltres. Ens caldrien unes quantes vides laborals per a retornar una xicoteta part del que totes les i els permanents d’Intersindical Valenciana hem gaudit i aprés de les nostres companyes i companys durant aquests quatre anys d’il·lusions compartides, encesos debats, assemblees en plena ebullició, lluites que ens han agermanat a peu de carrer i, com no, més d’una decepció.

19 / 05 / 2019 | Intersindical programa electoral funció pública eleccions2019 eleccions sindicals avaluació legislatura


"Saber d'on venim ens permet dibuixar projectes col·lectius, aquí i ara,
Mirar cap al futur i tirar endavant."
Al cor del nostre projecte sindical germina la llavor dels i les qui ens han precedit.

Vist amb perspectiva, cal reconèixer que ens han quedat coses a fer i encara tenim al davant molt de camí per recórrer. Potser perquè la urgència de la quotidianitat impedeix abordar en el seu conjunt la greu problemàtica heretada de legislatures anteriors, derivada d’unes polítiques que mantenien el personal públic ancorat a una situació laboral pròpia del segle XIX. Potser per falta d’experiència, de voluntat política o valentia suficient dels nous responsables de la gestió pública, o potser perquè no hem sabut convèncer la resta de sindicats de la necessitat inajornable d'una actuació unitària en defensa de les reivindicacions prioritàries ; Tanmateix, hi ha guanys que no podem ignorar pel fet que obrin possibilitats per les quals hem lluitat de valent durant molts anys.

Per començar, cal reconèixer sense embuts que el diàleg ha estat el tret d’identitat definitori d’aquesta legislatura. Tot just eixe valor compartit, desaparegut per complet en etapes anteriors, va fructificar en un Acord de Legislatura que posava en l’agenda sindical la recuperació de drets laborals arrabassats durant l’imperi de l’austericidi.

Es cert que no tot s’ha acomplit i hem mantingut una ferma oposició en alguns aspectes. No és menys cert, però, que no renunciem al que vàrem acordar i que continuarem lluitant, perquè ho volem tot.

També durant aquesta legislatura, la millora d’ocupació, que mai no havia passat de ser una virtualitat normativa, s’ha convertit en un dret fefaent per a centenars de companyes i companys. Així mateix, la protecció de la salut del personal ha superat les limitacions de la naturalesa jurídica de la relació laboral i les restriccions del tipus d’administració al qual està adscrit el lloc de treball.

D’altra banda, tot i haver-se quedat a mig camí del que hauria pogut ser, hem aconseguit una ordre de borses que ja no penalitza els serveis prestats a l’administració i, a més, permet una millor adequació a les diferents situacions personals i familiars de les persones aspirants a ocupar un lloc temporal.

Així com també s’han quedat a mig camí el nou decret de carrera professional horitzontal -en mantenir nomenclatura i situació diferencial per al personal interí i no augmentar els nivells per a ajustar-se a la totalitat de la prestació del servei-, i el decret de condicions de treball al qual li queda molt de camí per a adequar la jornada de treball a la realitat demogràfica de la plantilla i la necessitat de promoure una incorporació “tutelada” de persones joves.

Per a acabar, assenyalar que la llei d’inclusió constitueix un guany incontestable de la legislatura, malauradament contrarestat per la fallida de la llei de la funció pública i la llei del sector públic instrumental. Tornar al calaix dels bons desitjos aquestes dues normes essencials, constitueix, al nostre parer, una errada del tot injustificable i incomprensible.

La lluita és el camí
Tot el treball intens, i intensiu, de negociació permanent, no ens ha distret de mantenir la discrepància, alimentar l’oposició i encapçalar la lluita quan i on ha estat necessari.

No podem oblidar que durant aquests quatre anys hem participat, des d’una sòlida unitat d’acció sindical, en la mobilització permanent del personal Agent Mediambiental. Com tampoc oblidem les vagues del personal educador, convocades en solitari per Intersindical, atenent la proposta de les Plataformes d’Educadores, com a conseqüència de les quals totes les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial signàrem uns Pactes per a la millora de les condicions de treball del personal educador i fisioterapeuta. I també la reclassificació de les educadores d’educació infantil i educació especial.

Mirem alt, anem lluny
I ara, resulta que de bell nou estem en campanya electoral i tornem als temps de Maria Castanya, quan algú diu que diuen que deien que anaven dient ..... I una vegada més torna a esclafir una tempesta de promeses, les quals, malauradament, l'única cosa que tenen de novetat és la data del calendari. Digueu-nos descreguts si voleu, però, vistes algunes actuacions, sembla tan il·lusori creure les promeses electorals com creure a l'home que promet que et baixarà la lluna, quan ni tan sols és capaç de baixar la tapa del wàter.

Evidentment, com no defugim mai cap responsabilitat, hem abordat l’estructuració d’un relat coral al qual li hem donat forma de programa -podeu accedir clicant ací-. Aquest relat col·lectiu es vertebra transversalment al voltant de tres idees centrals:

#És temps de tindre temps: Retornar a la reivindicació històrica del moviment sindical de treballar menys hores per a treballar més persones.

#La dignitat no té preu, però el treball es paga. Revertir la devaluació salarial acumulada del personal públic i acabar amb les escletxes salarials -tant dels col·lectius feminitzats, com alguns desequilibris abismals entre cossos i escales.

#Treball saludable per a promoure la salut. Tot i que encara és na assignatura pendent, cal ultrapassar el marc de la prevenció per a adoptar una estratègia més proactiva de promoció de la salut.

Per aquests motius que us hem explicat, el nostre programa el volem plantejar com una eina de treball, una plataforma expositiva o un àgora conceptual que ens haurà de servir d'instrument de debat i delimitació tant dels perfils professionals que corresponen al moment actual, com del servei públic que entre totes i tots hem de garantir.

Consegüentment a aquesta dinàmica de complicitat permanent amb les treballadores i treballadors, tan sols hi ha una promesa que us podem fer i garantir: En tot allò que us afecte, la decisió serà vostra, i la lluita, fins al final, compartida.
I per a acabar, convençuts com estem que la poesia és un potentíssim instrument de transformació de la realitat, ací teniu la síntesi de programa electoral d’una organització com la nostra, en la qual la tendresa sindical constitueix un tret essencial d’identitat:

“Posem-nos dempeus altra vegada
i que se senti la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!
Que tot està per fer i tot és possible”

Ara mateix.- Miquel Martí i Pol

Ara mateix tenim l'orgull del que hem fet i l'esperança del que queda per fer.

Ara mateix tenim la determinació de trencar utopies.

I la convicció que un món millor és possible.

Ara mateix tenim la certesa que darrere de nosaltres hi ha el suport i la confiança de milers de companyes i companys, un cabdal imparable de treballadores i treballadors públics compromeses i valentes que ho aconseguiran....... I en passar el temps, es recordarà que ho aconseguírem perquè no sabíem que era impossible!.

Salut i poesia company@s


Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació