Diputació de València

BOLSAS DE TRABAJO: DEPENDE DE QUIEN ERES.

Una realidad donde no brilla la transparencia.

28 / 11 / 2019 | Administrador Local


La Diputación de Valencia tiene constituidas una serie de bolsas de trabajo, para cubrir sus necesidades de personal, unas provienen de OPEs y otras se constituyeron mediante pruebas selectivas. Todo el sistema de bolsas está regulado por un reglamento. En esta nota vamos a informar sobre los milagros o chanchullos que se están produciendo en dos bolsas:

Bolsa administrativos, constituida por el personal opositor que no consiguió plaza en la oposición de administrativos de la convocatoria 27/08. Lleva funcionando hace años, los interinos/as son de esta bolsa.

Bolsa de Oficiales de Recaudación, (esta categoría profesional es específica del servicio de Gestión Tributaria), constituida por el personal que no consiguió plaza en la convocatoria de OPE, 13/16. En mayo del 2019 se creó la bolsa y nombraron interinos para distintas vacantes del servicio de Gestión Tributaria.

En el mes de octubre se han redistribuido, mediante decreto a dedo, varios puestos de administrativos/as interinos/as a Gestión Tributaria (procedentes de la bolsa de administrativos). ¿No tenemos una bolsa de Oficiales de Recaudación recién creada? ¿Para qué, se redistribuyen a interinos de la bolsa de Administrativos, que están trabajando en la diputación? Hay personal en paro que está en la bolsa de Oficiales de Recaudación, esperando que los llamen, ahora por una argucia legal les quitan el derecho a entrar a trabajar como interinos en Gestión Tributaria.

1. ¿Si hay una bolsa de Oficiales para Gestión Tributaria, por qué meten en su lugar a interinos administrativos de otras Áreas que ya están trabajado en la Diputación?

2. Si redistribuyen interinos administrativos de otras Áreas a Gestión Tributaria, ¿por qué no se les aplica el mismo derecho a todos los interinos que tengan interés en cambiar de puesto de trabajo? Es decir, transversalidad de bolsas.

3. Esta práctica aunque pueda ser legal al camuflarse como redistribución de plazas de interinos ¿es moral? ¿éste es el ejecutivo de la transparencia?

¿Qué han hecho nuestros amigos de los sindicatos tradicionales en las reuniones de mesa camilla previa a la puesta en escena de la mesa de negociación? Callar e intentar conseguir algún arreglo para algún compi, o por el contrario, luchar por la igualdad y transparencia entre todos los trabajadores de la Diputación. Solución optativa.

Desde la Intersindical de la Diputación estamos de acuerdo que a los trabajadores/as se les facilite el traslado a vacantes que les puedan interesar, pero… ¡A TODOS y TODAS, no solo a unos cuantos escogidos! Solicitamos un Plan Estratégico de Recursos Humanos, donde se regule este caso y otros muchos, y no como sucede en la actualidad que el milagro depende de quién eres y del padrino que tengas.

Primero, está el derecho de los funcionarios a los concursos de traslados, después deben elegir los interinos. Señora Diputada, como usted dijo en el pleno de la corporación del mes de septiembre “… no se mucho del tema de personal…”, ¡¡¡ESPABILE!!! Que con la comparsa que tiene alrededor, trabajo tiene.




BORSES DE TREBALL: DEPÉN DE QUI ERES.

La Diputació de València té constituïdes una sèrie de borses de treball, per a cobrir les seues necessitats de personal, unes provenen d`OOP i unes altres es van constituir mitjançant proves selectives. Tot el sistema de bosses està regulat per un reglament. En aquesta nota informarem sobre els miracles o “arreglets” que s'estan produint en dues borses:

Borsa administratius, constituïda pel personal opositor que no va aconseguir plaça en l'oposició d'administratius de la convocatòria 27/08. Porta funcionant fa anys, els interins/as són d'aquesta bossa.

Borsa d'Oficials de Recaptació, (aquesta categoria professional és específica del servei de Gestió Tributària), constituïda pel personal que no va aconseguir plaça en la convocatòria de l`OOP, 13/16. Al maig del 2019 es va crear la borsa i van nomenar interins per a diferents vacants del servei de Gestió Tributària.

El mes d'octubre s'han redistribuït, mitjançant decret a dit, diversos llocs d'administratius/ves interins/as a Gestió Tributària (provinents de la borsa d'administratius). No tenim una borsa d'Oficials de Recaptació recentment creada? Per a què, es redistribueixen a interins de la bossa d'Administratius, que estan treballant en la diputació? Hi ha personal en atur que està en la borsa d'Oficials de Recaptació, esperant que els criden, ara per una argúcia legal els lleven el dret a entrar a treballar com a interins en Gestió Tributària.

1. Si hi ha una borsa d'Oficials per a Gestió Tributària, per què fiquen en el seu lloc a interins administratius d'altres Àrees que ja estan treballat en la Diputació?

2. Si redistribueixen interins administratius d'altres Àrees a Gestió Tributària, per què no se'ls aplica el mateix dret a tots els interins que tinguen interés a canviar de lloc de treball? És a dir, transversalitat de borses.

3. Aquesta pràctica encara que puga ser legal en camuflar-se com a redistribució de places d'interins, és moral? aquest és l'executiu de la transparència?

Què han fet els nostres amics dels sindicats tradicionals en les reunions de tendur, prèvies a la posada en escena de la taula de negociació? Callar i intentar aconseguir algun arranjament per a algun compi, o per contra, lluitar per la igualtat i transparència entre tots els treballadors de la Diputació. Solució optativa.

Des de la Intersindical de la Diputació estem d'acord que als treballadors/as se'ls facilite el trasllat a vacants que els puguen interessar, però… ¡A TOTS I TOTES, no sols a uns quants triats! Sol·licitem un Pla Estratègic de Recursos Humans, on es regule aquest cas i molts altres casos, i no com succeeix en l'actualitat que el miracle depén de qui eres i del padrí que tingues.

Primer, està el dret dels funcionaris als concursos de trasllats, després han de triar els interins. Senyora Diputada, com vosté va dir en el ple de la corporació del mes de setembre “… no es molt del tema de personal…”, ¡¡¡ ESPAVILE!!! Que amb la comparsa que té al voltant, treball té



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

Relacionat