Fabra, consellers i alts càrrecs no anaven a deixar de cobrar la paga extra

Poques vegades una notícia és tan clara i deixa tan al descobert les intencions d'un govern. Poques vegades, també, l'obliga a rectificar tan ràpidament –ho feren per Twitter–. Poques vegades es descobreix tanta poca vergonya.

07 / 09 / 2012 | Intersindical sous retallades paga extra fabra


Ni Fabra ni els i les membres del seu govern ni els alts càrrecs del Consell es van veure afectats pel Decret Llei 1/2012, de retallades, conegut com a decret Vela. Sí que es va abaixar el govern valencià el sou en 2010, quan va tindre lloc la retallada de Zapatero.
Fins i tot ara, al juliol, el govern de l'Estat, amb Rajoy al capdavant, va imposar la retallada d'un 7,1% dels sous dels alts càrrecs estatals, ja que va ser aquest el percentatge mitjà que suposa la paga extra en el sou anual del personal públic. Fins i tot, el rei i el príncep tingueren la vergonya torera de renunciar voluntàriament a idèntic percentatge del seu sou, tot i que la norma no els obligava.
Fabra no. El Consell no. Allò de l'austeritat i la retallada de sous afecta els altres, no a ells, que s'ho mereixen tot i més. El diari Levante-EMV va publicar ahir la notícia que no s'havien descomptat el percentatge equivalent a la paga extra, i va haver d'eixir el mateix Fabra en persona a dir que ho farien des de el seu compte en Twitter.