Intersindical considera insuficient la pujada pactada pels sindicats CCOO i UGT amb el govern de l’estat.

Que no t'enganyen

08 / 09 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Amb una pèrdua acumulada des del 2010 de vora el 18% considerem que, la pujada pactada amb els sindicats CCOO i UGT, és insuficient per a recuperar la pèrdua de poder adquisitiu del personal empleat públic.

Amb les dades econòmiques actuals, l’Acord marco amb els sindicats i el govern preveia una pujada addicional del 0,5% en complir uns requisits i que s’aplicarà amb efectes retroactius des de gener de 2023 al haver superat la pujada prevista de l’IPC (es preveu una pujada de vora el 8%).

Intersindical va denunciar en el moment de signar l’acord que les dades per a negociar eren pobres per a la recuperació del poder adquisitiu del personal empleat públic. Amb aquests percentatges d’actualització salarial no arribaven ni a cobrir la pèrdua produïda per la pujada de l’IPC prevista. En termes de valor, estem parlant de vora quasi dues nòmines del personal de les catorze, amb unes conseqüències negatives per al personal i els seus llars.
Aquest acord era necessari però esperàvem una voluntat negociadora valenta des d’un govern d’esquerres que permetera la recuperació econòmica del personal.

De la mateixa manera, allò que els sindicats signants ens vengueren com a guany, s’ha demostrat insuficient per a la recuperació econòmica de la capacitat adquisitiva del personal empleat públic. No podem acceptar que el sou del personal públic es veja empobrit per la inflació, maltractat en la negociació i depreciat per l’administració.

D’altra banda, es contemplava en aquest acord la implantació progressiva de la jornada de 35 hores per a l’any 2023. Estem a setembre i la GVA encara no ha aplicat aquesta mesura per al seu personal. NO hi ha excuses per a implantar aquesta mesura que Intersindical va reclamar en solitari en la última mesa negociadora com un maltractament de cara al personal empleat públic. Serà el primer tema que volem posar damunt la taula de negociació amb el nou govern de la GVA.

Veiem com els pactes de govern es queden en no res pel que fa a la realitat econòmica, promeses perdudes com aigua en cistella.