El teletreball o l’as baix la mànega.


05 / 11 / 2020 | Intersindical

La falta de responsabilitat i la curta de mires de la consellera Bravo, s’ha traduït en un ús personalista del teletreball que trau quan li convé com el comodí de la baralla buidant de contingut un dret del personal i una eina que s’ha demostrat fonamental en temps de crisi sanitària.
un article de Cristóbal Gallardo

Les darreres declaracions de la nostra benvolguda Consellera de Justícia, Interior i Administracions Públiques no buiden d’incertesa l’horitzó de Mordor que es dibuixa damunt del teletreball com a opció de treball en l’administració i es necessari posar de manifest que són un insult contra el personal, en menysprear els àmbits establerts de representació legal per donar a conèixer el seu parer.

D’una banda, cal remarcar l’aposta reiterativa i sense sentit pel presencialisme que allunya tota possibilitat de renovació cap a una administració del segle XXI basada en les noves tecnologies i l’era digital. De la mateixa manera, és interesant destacar la ignorància conscient de la Consellera davant l’actual situació de crisi sanitària que llunt d’arribar a una solució a curt termini, projecta l’ombra de la crisi més enllà de l’any 2021 i en aquest sentit així ho han fet les previsions del govern en relació amb la declaració de l’estat d’alarma i les últimes mesures adoptades pel Consell.

Ara per ara no podem deixar de costat l’augment de casos i els rebrots generats per la COVID-19 que s’estan escampant per tota la geografia de l’administració, tampoc no podem permetre una altra aturada de la maquinaria productiva perquè ja tenim experiència i podem preveure les conseqüències de les decisions que es prenguen en l’actualitat.

Així doncs, les propostes que presentaren les conselleries d’Economia i Agricultura i que varen estar rebutjades sembla que ara serviran de model per a la resta que no tingueren previsió de futur baix l’ombra de la conselleria de Justícia. Ara toca treballar a contrarellotge si volen prendre mesures de contenció davant l’avanç dels casos generats per la COVID-19 en els darrers dies, i clar, ens ha tornat a pillar en bragues per falta d’organització, previsió y mala gestió política.

Intersindical Valenciana, en l’empar pels drets del personal ha defensat el teletreball com a mesura de contenció i dret dels treballadors i treballadores alhora que aposta per un model garantista per a situacions extraordinàries que proposàrem passat mes de maig i que pareix que ara vol recuperar la consellera. Hem defensat les reunions telemàtiques quan s’ens ha acusat d’irresponsables i el temps i les circumstàncies ens han donat la raó, hem demanat mesures de contenció per tal d’evitar arribar a la situació actual, les nostres propostes donaven suport als drets de les persones amb risc i de la mateixa manera garantiem la prestació i funcionament dels serveis públics. Hem donat suport a l’aplicació dels plans de contingència als diferents centres i informat al personal de les actuacions i mesures a dur a terme als centres de treball. Ara sols ens queda esperar que les propostes siguen raonables per fer front a aquesta situació de crisi sanitària on els gestors polítics haurien de posar tot l’esforç en donar solució als problemes que ens venen i deixar a banda interessos partidistes i egos hipertròfics. Haurien d’aprendre de l’esforç de les companyes i companys que formem l’administració i tractem amb il·lusió i ganes de donar un servei públic i de qualitat per a tota la ciutadania, davant la situació de crisi sanitària que estem vivint.