Diputació de València

ESPERANDO LA OPE, O ME JUBILO O ME DESESPERO.

Propuestas para su ejecución

10 / 12 / 2019 | Administrador Local


Después de varios años sin OPE en el 2016 se aprueba la primera después de varios años de suspensión, con un total de 10 procesos de oposición, el pasado mes de agosto terminó la vigencia de la OPE del 2016, y aún quedan 3 convocatorias sin ejecutar. En tres años se han ejecutado 4 procesos, a razón de un proceso y pico por año. De esa OPE aún faltan por finalizar 3 procesos que están en marcha.

En la OPE del 2017 hay pendientes de ejecutar 17 procesos selectivos (12 de oposición libre y 5 de concurso-oposición). De la OPE de 2018 hay pendientes de ejecutar 16 procesos (11 de oposición libre y 5 de concursos-oposición). La suma total de procesos selectivos de OPE pendientes de ejecución: es de 36 (3 del 2016, 17 del 2017 y 16 del 2018).

Con la suma de resultados de procesos selectivos anteriores: si en tres años se han ejecutado 4’5 procesos, a una media de 1’5 procesos por año, el servicio de personal necesitará más de 20 años para ejecutar las 36 OPEs pendientes. Cuando sumemos la OPE del 2019, que serán 21 convocatorias más, serán más de 30 años. Nos jubilaremos casi todos y no habrán finalizado. ¿Habrá algún interés en que caduquen las OPEs?

¿Por qué los procesos selectivos se eternizan?
1. En los tribunales la presidencia, y algún cargo más, siempre está ocupada por las mismas personas.

2.-Hay cierta lentitud en la gestión de los procesos selectivos, listados de aspirantes, contestación de recursos etc.

¿Qué proponemos desde la Sección Sindical de la Intersindical?

1. Varios tribunales (con varios presidentes) funcionando simultáneamente, con personal de la Diputación elegido por sorteo, si hace falta externo.

2. Refuerzo con más personal para agilizar la gestión de los procesos selectivos. Gestión de admitidos/as, publicaciones, recursos, registro, etc.

Es de escándalo la deficiente gestión en la ejecución de los procesos de OPE, a lo que habría que añadir los procesos de provisión (te puedes jubilar esperando el concurso), y de las promociones internas, mejor no decir nada.

Señores/as políticos/as de equipo de gobierno, los trabajadores/as interinos/as de la diputación no pueden estar años esperando los procesos selectivos por la lentitud en la gestión de personal, ni a que las convocatorias finalicen después de meses y meses.

Señora Diputada, a usted le han vendido que la gestión de personal funciona de cine, pues mire un poco los datos y escuche a otros interlocutores, y verá la realidad del desastre de gestión que tiene en su Servicio. Usted no tiene la culpa, pero si consiente la continuidad de este desastre, y no toma medidas, será igual de responsable, y pese a ser una situación heredada no parece que exista mucho interés en solucionar el problema.




ESPERANT LA OPE, O EM JUBILE O EM DESESPERE.

Després de diversos anys sense OOP en el 2016 s'aprova la primera després de diversos anys de suspensió, amb un total de 10 processos d'oposició, el mes d'agost passat va acabar la vigència de l`OOP del 2016, i encara queden 3 convocatòries sense executar. En tres anys s'han executat 4 processos, a raó d'un procés i pic per any. D'aquesta OOP encara falten per finalitzar 3 processos en marxa.

En l`OOP del 2017 hi ha pendents d'executar 17 processos selectius (12 d'oposició lliure i 5 de concurs-oposició). De l`OOP de 2018 hi ha pendents d'executar 16 processos (11 d'oposició lliure i 5 de concursos-oposició). La suma total de processos selectius d`OOP pendents d'execució: és de 36 (3 del 2016, 17 del 2017 i 16 del 2018).

Amb la suma de resultats de processos selectius anteriors: si en tres anys s'han executat 4’5 processos, a una mitjana d`1’5 processos per any, el servei de personal necessitarà més de 20 anys per a executar les 36 OOP pendents. Quan sumem l`OOP del 2019, que seran 21 convocatòries més, seran més de 30 anys. Ens jubilarem quasi tots i no hauran finalitzat. Hi haurà algun interés en què caduquen les OOP?

Per què els processos selectius s'eternitzen?

1. En els tribunals la presidència, i algun càrrec més, sempre està ocupada per les mateixes persones.

2. Hi ha certa lentitud en la gestió dels processos selectius, llistats d'aspirants, contestació de recursos etc.

Què proposem des de la Secció Sindical de la Intersindical?

1. Diversos tribunals (amb diversos presidents) funcionant simultàniament, amb personal de la Diputació triat per sorteig, si fa falta extern.

2. Reforç amb més personal per a agilitar la gestió dels processos selectius. Gestió d'admesos/es, publicacions, recursos, registre, etc.

És d'escàndol la deficient gestió en l'execució dels processos d´OOP, al que caldria afegir els processos de provisió (et pots jubilar esperant el concurs), i de les promocions internes, millor no dir res.

Senyors/as polítics/as d'equip de govern, els/les treballadors/as interins/as de la diputació no poden estar anys esperant els processos selectius per la lentitud en la gestió de personal, ni que les convocatòries finalitzen després de mesos i mesos.

Senyora Diputada, a vosté li han venut que la gestió de personal funciona de cinema, perquè mire una mica les dades i escolte a altres interlocutors, i veurà la realitat del desastre de gestió que té en el seu Servei. Vosté no té la culpa, però si consent la continuïtat d'aquest desastre, i no pren mesures, serà igual de responsable, i malgrat ser una situació heretada no sembla que existisca molt interés a solucionar el problema.



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.