Accident per negligència

Ahir, deu persones van resultar ferides en enfonsar-se el pis del CP Hispanitat de Santa Pola. Al mes de novembre va caure el sostre del CP Lluís Vives de València sense produir cap dany personal. Fets casuals ?. No. El govern valencià presidit per Alberto Fabra no està destinant els recursos necessaris per mantindre la xarxa escolar pública en unes condicions òptimes ni per la impartició de les classes ni per la salut i seguretat de l'alumnat, professorat i personal no docent.

16 / 01 / 2013 | Intersindical sinistre santa pola cp hispanitat


Ara, després de nombrosos accidents, anuncien un pla urgent de revisió dels centres però no quantifiquen quins recursos van a destinar ni qui, ni quan, ni com ho van a fer. Un nou anunci per evitar l'assumpció de responsabilitats del govern i per deixar passar el temps sense actuar fins que la societat valenciana se n'oblide del tema. Calen dimissions. La primera ha de ser la consellera Català. A més, cal que el President Fabra comparega davant les Corts Valencianes per donar explicacions de la seua política d'infraestructures educatives. També és necessària la convocatòria dels òrgans de participació i negociació establerts per la legislació. Nosaltres ja ho hem demanat.


Article sobre l'accident del CP Hispanitat de Santa Pola publicat al diari EL PAÍS d'11 de gener



El 30 de juny de 2008 i el 12 febrer de 2009, per citar només dues dates, en reunions de la Mesa Sectorial d'Educació, l'STEPV va demanar una planificació i programació de revisió de les instal·lacions de tots, sí de tots, els centres educatius d'infantil i primària. Una programació que continguera una temporalització i la corresponent dotació pressupostària. Doncs bé, cap alt càrrec de l'Administració Educativa es va comprometre a fer-ho. Ni ho van acceptar en aquell moment ni han posat els mitjans per fer-ho més endavant.

Si anem els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per 2013 veurem com n'hi ha una paràlisi total del pla de construccions escolars. Aquest destinen, en infantil i primària, només 7 milions d'euros per a noves construccions (el que costa un sol centre) i 5 milions d'euros per reformes. A Secundària es destinen 3 milions per noves construccions i un poc més de 4 milions per reformes.

La política de construccions i reforma de centres del govern valencià ha estat caracteritzada per la seua opacitat, el clientelisme i els sobrecostos de les obres que han generat un deute important a la pròpia Generalitat. Els responsables de tot açò han estat tant els diversos consellers que han passat per Educació com els directius de l'empresa CIEGSA, creada per la construcció de centres, i que ha estat molt criticada per la seua actuació. Una empresa que hauria de ser auditada per esclarir els seus comptes i depurar les responsabilitats polítiques de la seua gestió.

Aquesta política de manca d'inversions i d'interés per resoldre els problemes de la xarxa pública i potenciar-la com ho demana la majoria de la societat, no respon a la situació econòmica del país sinó a la voluntat de potenciar la xarxa privada i d'invertir l'actual equilibri entre les dues xarxes. Declaracions recents de la consellera Català, la seua actuació diària i les campanyes mediàtiques orquestrades per desprestigiar-la així ho corroboren.

Per contra, i pesar de tot açò i del comportament deslleial de la pròpia Administració, la xarxa educativa pública funciona correctament, ofereix una educació de qualitat, té uns magnífics professionals, compromesos amb l'educació i la societat que els envolta, i és un espai de convivència i treball de pares, mares, alumnat i personal que hi treballa.

Vicent Maurí és dirigent del STEPV

Accidente por negligencia
> Calendaris de festes locals

Calendari de les festes locals de la província de València
Calendari de les festes locals de la província d'Alacant
Calendari de les festes locals de la província de Castelló