El govern prepara un decret per acomiadar personal laboral

El govern de l'estat ha redactat un decret que està en fase de consultes, amb la finalitat de desenvolupar el que preveu la reforma laboral respecte dels ERO en el sector públic.

09 / 08 / 2012 | Intersindical personal laboral govern espanyol ero acomiadaments


Si bé no és novetat la possibilitat certa d'acomiadar personal laboral fix de les administracions públiques, el cert és que fins ara solament s'han aprovat o proposat ERO en empreses públiques, no en administracions territorials pròpiament dites.
La reforma laboral del PP ja preveia la possibilitat d'ERO en les administracions, si bé faltava la normativa de desenvolupament que ara preparen. S'aplicarà al personal laboral i encara que hi ha certa protecció del personal laboral que ha aprovat unes oposicions, en contraposició al que no ho ha fet, el cert és que aquesta protecció no és absoluta.

Intersindical Valenciana es manifesta absolutament en contra d'aquest decret. En lloc de pensar únicament a aprimar els serveis públics, el govern hauria d'estar gestionant millor els seus recursos i prestant millors serveis amb el personal que volen acomiadar,

Estimem que és un motiu més per a eixir al carrer, primer aquest divendres, i al setembre en les mobilitzacions que es convoquen, com la prevista Marxa a Madrid del 15 de setembre.

Los sindicatos [algunos] ven 'discriminatorios' los ERE públicos al excluir a los funcionarios

El Gobierno podrá hacer EREs en la Administración si baja un 10% el presupuesto

El Ejecutivo facilita los despidos en bloque de empleados públicos

ver borrador