La conciliació del personal funcionari de la Generalitat en perill

La desídia de la Generalitat ha permès que una Sentència de l’alt tribunal anul·lara l’apartat 4 de l’article 7 del Decret 42/2019

12 / 07 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


La desídia de la Generalitat ha permès que una Sentència de l’alt tribunal anul·lara l’apartat 4 de l’article 7 del Decret 42/2019, que donava cobertura al permís retribuït d’un hora per cura de fills i filles.
El pronunciament de la sentència podria condemnar al personal que fins ara gaudeix del permís retribuït per cura de criatures a una reducció proporcional del sou, com s’estableix a la legislació bàsica de l’estat. Així, la conciliació del personal sofreix un detriment en drets que queda supeditada a la situació econòmica de cada unitat familiar, que s’afegeix a la pèrdua de poder adquisitiu que ja pateix el personal funcionari de vora un 10% agreujat més encara si cap per l’actual escalada de preus i inflació provocada per la guerra d’Ucraïna. Un altre entrebanc per a la igualtat de les persones que significa una passa enrere.
Ens sorprèn que l’advocacia no s’haja personat en temps i forma per a defendre la legalitat del precepte que des de la publicació de la sentència queda anul·lat. Una garrotada més per a la consellera Gabriela Bravo, a la que els tribunals estan tombant gran part del cos legislatiu que regula les condicions del personal funcionari de la Generalitat.
L’única via que queda es introduir aquest dret en una norma amb rang de llei amb caràcter d’urgència i així ho anem a exigir des d’Intersindical Valenciana.Sentenci tribunal supremo.
TSconciliacionfamiliar.pdf