La Generalitat es carrega la negociació col·lectiva i fa desaparéixer ens i empreses públiques

La Generalitat no ha sabut explicar en la mesa sectorial celebrada hui els motius de la reestructuració en els ens, empreses i fundacions públiques, més enllà de la necessitat de retallar despeses. Ha donat en el mateix moment de la reunió un esborrany de decret llei, que no ha pogut ser estudiat ni negociat ni en temps ni en forma.

03 / 10 / 2012 | Intersindical negiciació col·lectiva empreses públiques decret llei


El decret llei, del qual només van facilitar un resum en el moment de la convocatòria, s’ha donat per tancat i sense possibilitat d’esmena, la qual cosa significa que la reunió de hui ha estat un acte va de negociació per cobrir l’expedient, en la qual ha brillat per la seua absència la “bona fe” que ha de presidir les negociacions. El decret l’aprovarà el Consell en la reunió de hui.
Intersindical Valenciana, com la major part dels sindicats, ha rebutjat el decret llei, per la forma i pels múltiples dubtes del fons. No queda clar en absolut quin serà el destí de les persones que treballen en els diferents ens de dret públic, empreses de capital públic i fundacions que es refonen o desapareixen.
Tan sols un consol per a les persones que tenen la condició de funcionàries de carrera o laborals fixos de l’Administració de la Generalitat, ja que aquestes sempre podran tornar a un lloc en alguna conselleria. De la resta, no se sap/no contesten.