La primera fase del Pla d’Ordenació dels PROP fracassa rotundament

El dimarts 21 de maig s'han celebrat sengles compareixences dels secretaris autonòmics del sector públic, Bruno Broseta, i d'Administració Pública, Pedro Garcia RIbot.

22 / 05 / 2013 | Intersindical prop pla d'ordenació dels prop funció pública


Podeu llegir la crònica del Levante, que d'altra banda us recomanem llegir completa i que comentarem en un altre correu: Levante-EMV: compareixença en les Corts de Bruno Broseta i Pedro García Ribot.
Destaquem l'últim paràgraf:

A més, l'oposició ha instat que es done a conèixer el Pla de redistribució de càrregues de treball de personal al servei de la Generalitat, que segons García està ja redactat amb sol "mes i escaig de retard" i, si no hi ha "grans pertorbacions" i els sindicats ho protegeixen, serà "un model d'èxit".

Algunes intervencions en els Corts haurien de quedar en el record de la ciutadania valenciana. Dir que el pla de redistribució de càrregues serà "un model d'èxit" és una afirmació imaginativa i que expressa un desig, però que la realitat s'encarrega de desmentir.

El pla pilot al pla de redistribució de càrregues, el pla dels PROP, que s'ha acordat amb els sindicats responsables sense pertorbacions -excepte amb el sindicat irresponsable, és a dir, Intersindical Valenciana-, ha resultat un rotund fracàs en la seua fase voluntària. Sense anar més lluny, en tota la província d'Alacant, de les 16 places oferides, solament tres s'adjudicaran ara. La resta, a la fase forçosa.

El personal de l'Administració del Consell ha donat suficients mostres de responsabilitat i professionalitat durant molts anys, i ho continua fent dia a dia, però aquest pla, sens dubte un altre model d'èxit, ha suscitat molt poc interès. Com anem a informar a la ciutadania? Quin paper vertebrador va a tenir aquestes oficines si ni tan sols el personal s'ho creu?

Algú hauria d'haver informat al Consell que l'Acord del dia 28 de març de 2013 seria un autèntic fracàs. Quan s'està orfe de bones notícies, només falta enfonsar-se més en la pròpia incompetència.

Ara resulta que els que no som responsables, hem encertat amb les conseqüències d'aqueix acord i es va complint fil per randa els problemes que vam anunciar que sorgirien. Molt ens temem que el pla de redistribució de càrregues seguirà per la mateixa senda. Per favor, rectifiquen i prenguen-se seriosament la gestió del personal del Consell. De debò que volem que siga un èxit, però de debò.