REPTES SINDICALS EN LES ITV DESPRÉS DE 25 ANYS DE PRIVATITZACIÓ

INTERSINDICAL VALENCIANA LLUITA PER UNIFICAR SOUS I CONDICIONS LABORALS EN LA NOVA EMPRESA PÚBLICA D’ITV

12 / 04 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Després de més de 25 anys de concessió privada, el servei d’ITV al País Valencià ha tornat a ser gestionat per l’Administració pública. És difícil d’entendre com un servei públic obligatori va caure en mans d’empreses privades quan mai no hauria d’haver deixat de ser de la Generalitat.

La privatització, que va tindre com a protagonista l’expresident del Consell, Eduardo Zaplana, va propiciar l’obtenció de grans sucades i pelotazos. S’han triplicat els preus de les inspeccions dels vehicles valencians i les nostres estacions han passat a ser les més cares de l’Estat espanyol. Tot això va acabar en els jutjats en casos ben coneguts: Taula i Erial. Els investigats estan a l’espera de les resolucions judicials i de complir sentència.

Així doncs, i després de moltes traves tant internes (políticament parlant) com externes (per part de les empreses concessionàries) començava a caminar SITVAL (Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles), una empresa de 1.000 treballadors i treballadores que s’han esforçat, juntament amb els gestors de l’Administració, perquè la transició i el canvi de titularitat no afecte les persones usuàries. I així ha sigut.

Comença una nova etapa d’il·lusió i compromisos, ja que les 1.000 persones treballadores tenen fins a huit convenis diferents pel que fa a condicions i salaris. Per això, s’ha format una mesa de negociació en què Intersindical Valenciana representarà un paper clau amb dos objectius fonamentals. D’una banda, lluitarem per unes condicions comunes per a totes i tots, incloent-hi les persones de nou ingrés, amb un conveni que unifique les condicions tant laborals com econòmiques, per a arribar a l’equiparació i acabar així amb la bretxa salarial. No podem contemplar que les mateixes persones fent funcions idèntiques, tinguen una remuneració diferent depenent de la zona on estigues dins de la mateixa empresa. De l’altra, augmentarem el nombre d’afiliació en el sector, a hores d’ara 37 persones afiliades, 9 d'elles delegades, de cara a les properes eleccions sindicals, sobretot en les comarques de Castelló i Alacant, per a aconseguir el 10% de la representació sindical al País Valencià.

Complint aquests dos objectius de forma dinàmica, flexible i constructiva, i atés que ens considerem un sindicat combatiu i integrador, afavorirem que aquesta nova etapa complisca les expectatives i la confiança que les persones afiliades han depositat en nosaltres.

Som imparables.

Secció Sindical INTERSINDICAL VALENCIANA en SITVAL