REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ GENERAL D’INCLUSIÓ EDUCATIVA.


06 / 06 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


El dijous 2 de juny, Intersindical Valenciana STAS es va reunir amb la Direcció General d’Inclusió Educativa per a tractar el temes pendents al voltant del personal PAE, concretament dels col·lectius d'intèrprets de llengua de signes i dels educadors, tant d’especial com de infantil.

Respecte al personal d’intèrpret de llengua de signes hem demanat aclariment en relació a la prova per a integrar-se a la borsa d’ocupació temporal per a nomenaments temporals. Sobre el desenvolupament de la prova pràctica, consistirà en una classe gravada prèviament la qual s’haurà d’interpretar en dos idiomes, valencià i castellà.

Pel que fa al personal educador, denunciarem que les convocatòries, tant d’especial com d’infantil encara no estiguen resoltes la qual cosa implicarà gran incertesa per al personal que no sap encara si ha de presentar-se a la nova convocatòria prevista per a l’1 d’octubre i en especial per als serveis que començaran el curs sense continuïtat de les persones que les fan funcionar.

Hem demanat un temps mínim de tres mesos des de la publicació dels resultats de l’OOP de 2018 fins al proper examen amb la finalitat de tindre un marge mínim de temps per a preparar-la L’única cosa que li preocupava a la Directora General era la possibilitat de que les persones demanaren temps per a estudiar i no pogueren ser substituïdes, la qual cosa es comprensible si parlem de futur laboral i benestar personal i familiar.

En relació amb les comissions de serveis d’aquest curs abans de l’estiu, el cap de personal ens ha confirmat que eixiran les places que deixen els funcionaris de carrera després de resoldre’s el concurs de trasllat, així com les vacants que hi estiguen sense titular.

Es important destacar que hem denunciat les pràctiques d’alguns centres que incompleixen els pactes de manera reiterativa i hem demanat que se’ls done un toc de veu a les direccions per a que apliquen el pacte i deixen de coaccionar a les treballadores.

D’acord amb els centres d’educació especial que estan demanant la jornada continua, hem recordat a l’administració en relació amb l’horari del personal PAE, que ha de ser de 36h i 15 min com no pot ser de una altra manera.

Pel que fa a personal educador d’infantil hem recordat que segons els acords, la reclassificació ha de ser aquest curs encara que es tinga que incorporar la gent després de Nadal. Encara està pendent resoldre’s la convocatòria i els compromisos eren abans que es començarà el curs 2022-23 estarien incorporades les noves educadores la qual cosa ja no es podrà complir.

Hem demanant mes agilitat en la formació de les borses resultants d’aquestes convocatòries, es necessari per a gestionar millor al personal i organitzar els centres abans que comence el nou curs. No estaria de mes que des d’educació reclamen a funció publica per a que es resolga de forma ràpida. Per part de la Conselleria d’Educació ens informen que en breu s’obriran les borses de substitucions de personal d’atenció educativa amb una prova senzilla relacionada amb el lloc de treball, hem aprofitat per a recordar-la que hauria d’exigir la titulació requerida d’un cicle de grau superior i reclassificar el col·lectiu segons la categoria creada en la llei 4/2021.

Des de la Direcció General Inclusiva s'està elaborant un protocol d’actuació en relació amb les conductes disruptives de l’alumnat en concret per als centres d’educació especial. Intersindical ha reclamat que siga extensiu per a la resta de centres educatius.

En acabar hem traslladar el malestar del personal PAE tant amb funció publica pel desenvolupament de les convocatòries, mes concretament per la falta d’agilitat, com amb educació per l'incompliment de les promeses de reclassificació incloses en els pactes. Necessitem una resposta que calme els ànims del personal o es traslladarà el malestar als carrers.