Els auxiliars d’infermeria, una professió desqualificada per a l’administració.


28 / 02 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva

Sí volem una atenció de qualitat i digna per als nostres majors comencem primer per tindre unes i uns professionals qualificats, sinó estem fent la feina del matalafer, fer i desfer.

VOLEM QUE ELS NOSTRES MAJORS SIGUEN ATESOS PER PROFESSIONALS QUALIFICATS.

Vivim en una societat on la població cada vegada viu més anys.

Què significa això? Doncs, que la major part de la gent gran, que necessita de cures, és veu abocada a passar l’ últim tram de la seua vida a llars per a la tercera edat o necessiten de personal qualificat que els acompanye. Ja siga per voluntat pròpia o perquè els seus familiars no els poden atendre d’una manera adequada, es fa necessari d’una atenció especialitzada mitjançant professionals qualificats.

I ací és on be el moll de la qüestió, fa uns dies, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives publicava una resolució per la qual es convocava una borsa d’ocupació temporal específica del cos C2-03-03, auxiliars d’infermeria, de l’ administració de la Generalitat.
Ara bé, la sorpresa ens arriba en els requisits per a les persones participants, en l’ apartat de titulació, on per accedir a aquesta convocatòria de borsa temporal has d’estar en la possessió del títol de graduat en Educació Secundària (ESO) o equivalent, però no l’específic que si es demana per a treballar en aquest sector. És vergonyós i no l’entenem que no s’exigisca una qualificació per a treballar amb majors i persones amb dependència.

No fa molt veiem a l’anterior conseller d’educació a la plaça de l’ ajuntament de València en uns tallers per a alumnes de formació professional on el mateix conseller destacava la importància d’aquesta formació educativa de cara al mon laboral per les diferents i nombroses eixides professionals. El que ens sorpren ara, és que resulta que qualsevol sense una titulació especifica pot optar a una oferta d’ocupació temporal per a cobrir llocs d’auxiliar d’infermeria, quan es requisit per a treballar. No volem professionalitzar la funció pública? No estem becant per a l’accés a la funció pública? Perquè aleshores no valorem la formació específica per a aquest tipus de treball?

Què sabrà una persona amb formació teòrica de l’ ESO el que es una disfàgia o el que es una maniobra de Heimlich? Ens hem oblidat del que és un servei públic de qualitat? La gent gran tota una vida de dedicació i treball per tindre dret a unes condicions dignes de retir i l’administració els aboca de qualsevol manera com si foren parkings. De de veres anem a deixar als nostres majors amb personal sense qualificació? Les persones que han lluitat per donar-nos el mon que tenim ara els anem a deixar-los en mans de qualsevol, no és just ni per a les persones depenents ni per a les persones que tenen la formació específica que els habilita per a exercir d’auxiliar d’infermeria.  que A més d’estudiar, tenen una vocació per la cura d’altres en situació de dependència, perquè no ens enganyem, ser auxiliar d’infermeria també porta un alt percentatge de vocació i que et permet anar cada dia a treballar amb unes condicions molt dures.

Més que decebuda amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, eixa conselleria que venia a tindre cura de lo més gran que tenim els nostres MAJORS.

Sí volem una atenció de qualitat i digna per als nostres majors comencem primer per tindre unes i uns professionals qualificats, sinó estem fent la feina del matalafer, fer i desfer.

VOLEM QUE ELS NOSTRES MAJORS SIGUEN ATESOS PER PROFESSIONALS QUALIFICATS.


Elida Puig Cebolla