Ajuntament de València

LA VAGA DE LA BSMV OBLIGA A SUSPENDRE NOVAMENT EL SEU CONCERT.

La convocatoria de vaga es secundada massivament per la BSM

09 / 03 / 2022 | STAS - Ajuntament de València


La nova jornada de vaga convocada ahir 8 de març pels sindicats de l'Ajuntament de València CCOO, CSIF, STAS-Intersindical, SPPLB i a la qual també s'ha sumat UGT, ha sigut secundada massivament pels integrants de la Banda Simfònica Municipal de València, la qual cosa ha obligat a suspendre, de nou, el seu concert previst en el Palau de les Arts.

Des de que el passat 19 de gener tots els sindicats amb representació a l'Ajuntament de València convocaren la primera vaga en la història de la més que centenària Banda Municipal, ja són tres els concerts que han sigut suspesos, donat el seguiment massiu de les mobilitzacions. Una vaga provocada per la intenció del govern municipal de traspassar la banda al Palau de la Música, decisió que compta amb l'oposició frontal dels membres de l'agrupació musical i dels cinc sindicats representats a l'Ajuntament.

Els músics de la banda, havien depositat les seues esperances a una possible solució del conflicte, en la reunió que, després de nou mesos de protesta, els va concedir l'alcalde Joan Ribó. Però en aquesta trobada tan sols van obtindre bones paraules, sense que es plasmara un compromís concret i satisfactori.

Malgrat això i com a gest de bona voluntat, els components de la banda han decidit suspendre les accions de protesta durant els actes de la setmana de Falles, acompanyant a les falleres majors de la ciutat de València i a la corporació municipal en els actes fallers, a l'espera que es produïsca la tan anhelada notícia que la banda continuarà adscrita orgànicament a l'Ajuntament, única garantia de futur per als seus integrants.

En la vesprada d'ahir, i després de tindre coneixement la corporació amb més de 10 dies d'antelació de la convocatòria de vaga, i tindre la resolució penjada en el tauler d'edictes de l'Ajuntament, no van cancel·lar el concert previst, amb el consegüent perjudici per als ciutadans que al no notificar la suspensió es van personar en el Palau de les Arts a gaudir del concert. Aquest fet l'única explicació que podria tindre, és el posar als ciutadans en contra de les professores i professors de la banda. El públic assistent, després de les explicacions pertinents per part dels convocants, va entendre la situació i van donar suport a les reivindicacions d'aquests.



----------------------------

La convocatoria de huelga es secundada masivamente por la BSM

LA HUELGA DE LA BSMV OBLIGA A SUSPENDER NUEVAMENTE SU CONCIERTO.


La nueva jornada de huelga convocada para ayer 8 de marzo por los sindicatos del Ayuntamiento de València CCOO, CSIF, STAS- Intersindical, SPPLB y a la que también se ha sumado UGT, ha sido secundada masivamente por los integrantes de la Banda Sinfónica Municipal de València, lo que ha obligado a suspender, de nuevo, su concierto previsto en el Palau de Les Arts.

Desde que el pasado 19 de enero todos los sindicatos con representación en el Ayuntamiento de València convocaran la primera huelga en la historia de la más que centenaria Banda Municipal, ya son tres los conciertos que han sido suspendidos, dado el seguimiento masivo de las movilizaciones. Una huelga provocada por la intención del gobierno municipal de traspasar la banda al Palau de la Música, decisión que cuenta con la oposición frontal de los miembros de la agrupación musical y de los cinco sindicatos representados en el Ayuntamiento.

Los músicos de la banda, habían depositado sus esperanzas a una posible solución del conflicto, en la reunión que, tras nueve meses de protesta, les concedió el alcalde Joan Ribó. Pero en dicho encuentro tan sólo obtuvieron buenas palabras, sin que se plasmara un compromiso concreto y satisfactorio.
A pesar de ello y como gesto de buena voluntad, los componentes de la banda han decidido suspender las acciones de protesta durante los actos de la semana de Fallas, acompañando a las falleras mayores de la ciudad de València y a la corporación municipal en los actos falleros, a la espera de que se produzca la tan ansiada noticia de que la banda continuará adscrita orgánicamente al Ayuntamiento, única garantía de futuro para sus integrantes.

En la tarde de ayer, y tras tener conocimiento la corporación con más de 10 días de antelación de la convocatoria de huelga, y tener la resolución colgada en el tablón de edictos del Ayuntamiento, no cancelaron el concierto previsto, con el consiguiente perjuicio para los ciudadanos que al no notificar la suspensión se personaron en el Palau de les Arts a disfrutar del mismo. Este hecho la única explicación que podría tener, es el poner a los ciudadanos en contra de las profesoras y profesores de la banda. El público asistente, tras las explicaciones pertinentes por parte de los convocantes, entendió la situación y apoyaron las reivindicaciones de los mismos.



Canal youtube.



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.