ACONSEGUIM MILLORES PER AL PERSONAL EDUCADOR.

Les diverses negociacions i mobilitzacions del sindicat han fet que l’administració canvie de parèixer i l’esborrany de plantilles dels centres educatius.

03 / 04 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


La lluita #1XAULAJA encetada per INTERSDINDICAL VALENCIANA-STAS, dona els seus fruïts.

Les diverses negociacions i mobilitzacions del sindicat han fet que l’administració canvie de parèixer i en l’esborrany de plantilles dels centres educatius que ens ha passat ja contempla una educadora per aula en els centres educatius on hi ha aula de 2 anys. Amb aquesta proposta enfortim la vessant educativa del col·lectiu per a millorar un servei que considerem des de sempre essencial. Si el projecte contempla la parella educativa, aquesta havia de ser efectiva i real.
Així i tot que no hi ha res definitiu, aquesta organització considera un pas molt important per al nostre col·lectiu i recorda que si ens mobilitzem aconseguirem tot allò que és de dret.
Juntament amb aquest guany volem aplaudir, encara que falta negociar el pla d’ocupació i negociar plantilles de les escoletes, la inclusió en l’oferta d’ocupació de 2023 de la promoció interna restringida per al personal educador d’Infantil, que veníem reclamant en tots els fòrums i àmbits de negociació des de 2018 que es va aprovar.

Volem recordar les companyes i companys nous que les mobilitzacions juntament amb la plataforma de personal educador aconseguiren el reconeixement del requisit de titulació i que es va materialitzar en la signatura del pacte de condicions de treball del personal educador d’infantil, especial i fisioterapeuta constitueixen un model per a la resta de personal de l’estat. En aquest sentit el treball incansable d'Intersindical Valenciana STAS pel col·lectiu ha aconseguit que la nova proposta de l’administració dote a cada aula de 2-3 anys en els centres educatius d’una persona educadora i una persona del cos de docents tal i com es contemplava en el projecte inicial que donà pas a la creació d’aquestes aules gratuïtes.

Encara queda molt de camí per fer si volem que es reconega la tasca del nostre personal i hem d’actuar com a col·lectiu cohesionat que és on tenim la força.
Tenim les companyes d’especial lluitant per la seua reclassificació, hem d’acabar de consolidar l’eixida dels menjadors escolars i que l’administració educativa aplique el pacte en tots i cadascun dels centres on presta serveis el personal educador sense excepcions.
Exigim una gestió del personal més transparent amb publicitat i informació adequada que ajude les persones a tindre seguretat sobre el seu lloc de treball i permeta gestionar millor al personal per part de l’administració que sabrà en cada moment on estan adscrits els llocs del personal educador en cada període escolar.
Ja aconseguirem reduir els llocs de mitja jornada que ara per ara existeixen de manera residual i en la recta final de la legislatura vegem que s’avança en que en cada centre educatiu amb alumnat NESE, tinga el personal educador assignat a temps complet.

Sempre hem estat al costat del col·lectiu en cada lluita i continuarem així sense descans


“ESTEM AMB TU”, INTERSINDICAL VALENCIANA.