Igualtat decideix unilateralment el tancament urgent del Centre de Menors “dels desemparats”

Passat 5 de maig es va convocar Mesa Tècnica de la Mesa Sectorial de negociació de Funció Pública per a cercar una proposta consensuada respecte als efectes sobre el personal afectat per la decisió de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de tancar el Centre de Recepció de Menors de Monteolivete.

14 / 05 / 2017 | Intersindical tancammonteoliveteent polítiques inclusives centres de menors


ens trobem amb l'obligació de gestionar dignament una derrota col·lectiva rebuda com a herència de les polítiques de menors qua
Sense entrar a valorar l'element, o elements, detonants d'aquesta decisió final de l'administració, Intersindical Valenciana aborda aquest procés amb la convicció que ens trobem amb l'obligació de gestionar dignament una derrota col·lectiva rebuda com a herència de les polítiques de menors quasi delictives practicades durant dècades pels governs anteriors amb una única intenció: Privatitzar la prestació del servei a qualsevol preu.

És per això que tot i valorar molt positivament la futura recuperació de la gestió pública d’un d’eixos centres privatitzats, tampoc no podem, ni volem, obviar que abans d’arribar a aquest tancament d’urgència s’ha deixat passar mitja legislatura sense abordar unes intervencions absolutament inajornables i que ara mateix tampoc no sabem com, i quan, es van a escometre en la nova ubicació del centre. El que si podem garantir es que Intersindical Valenciana continuarà exigint amb la mateixa contundència i intensitat totes les actuacions pendents respecte a les instal·lacions, les i els menors residents, i el personal que els ha d’atendre.

La valoració inicial que fem d’aquest procés no deixa de ser un tant decebedora perquè avui, 15 de maig, en Mesa Sectorial, haurem d’acordar una proposta de la qual encara no hem vist el document definitiu. El que si hem vist són certes informacions esbiaixades que s’han transmès a la premsa, i que parlen més de dermo-política que de l’exquisida sensibilitat amb què s’han d’abordar totes les qüestions que tenen a veure amb l’atenció de persones menors en situació de vulnerabilitat extrema.

Així com tampoc no podem avançar cap opinió sobre els nous espais d’emancipació als quals es va a derivar part del personal i de les i els menors. Aquest projecte, si existeix, s’ha gestat en un fòrum del qual el nostre sindicat ha estat exclòs.

Per tot el que hem explicat, ara per ara, l’opinió més valuosa i l’anàlisi més fiable de la situació a la qual ens enfrontem ens arriba de la mà d’un dels treballadors del centre. Podeu accedir al document a l'enllaç inferipor

Descarrega't el document adjunt