Intersindical recolza les mobilitzacions del personal educador i fisiterapeuta

Compromeses en un procés de mobilització progressiva, passat 6 d’octubre, les Plataformes d’Alacant i València convocaren el personal educador i fisioterapeuta dels centres educatius a concentrar-se en les tres capitals de província. Intersindical valenciana ha exigit la convocatòria urgent de la Mesa Tècnica.

13 / 10 / 2016 | Intersindical valència personal educador i fisiterapeuta mobilitzacions alacant


Concentració del personal educador i fisioterapeuta.

Atrapades des de fa dècades en un procés de precarització continuada de les seues condicions de treball, les treballadores i treballadors havien posat totes les seues esperances en un canvi de govern, i de gestors de la nostra paleolítica i benvolguda administració pública valenciana, del qual no han rebut res de nou, llevat d’una desesperança nova i un increment de les pressions fins al punt d’estendre una pandèmia que ha convertit l’estrès laboral en la patologia més habitual d’aquest personal. Tot i això, valentes i compromeses, la seua lluita s’ha erigit en el clam de resistència d’una educació infantil de la qual el País Valencià en un temps va ser l’avantguarda i d’una escola inclusiva per a totes i tots, fins i tot per a les educadores, educadors i fisioterapeutes.
Amb aquestes concentracions volien enviar un missatge contundent a les conselleries amb competents
A hores d’ara, aquests col·lectius, als quals més del 96% són dones i més d’un 50% interines, s’han convertit en el paradigma de la feminització laboral en acumular totes les vulnerabilitats possibles en l’ocupació pública. Per a explicar-ho ras i curt cal dir que parlem de col·lectius tractats en femení per l’administració, o el que és el mateix, maltractats, però al mateix temps construïts en femení i, per això mateix, molt ben parits en tots els àmbits: personal, professional i pedagògic.
Per tot el que hem explicat, més d’un centenar de treballadores i treballadors tornaren a eixir al carrer passat sis d’octubre per a exigir unes condicions de treball dignes i en defensa dels drets educatius del seu alumnat.
Així mateix, amb aquestes concentracions volien enviar un missatge contundent a ambdues conselleries amb competències respecte a les seues condicions de treball, i per això mateix còmplices en el manteniment d’aquesta situació i culpables del patiment del tot innecessari que genera.
Tot just per això, fartes ja d’estar fartes, visibles i combatives com mai abans, les Plataformes han anunciat la seua intenció de consolidar l’extensió territorial, continuar amb les mobilitzacions i incrementar la seua intensitat
Intersindical Valenciana recolza, com ho ha fet sempre, les mobilitzacions d’aquest personal però, a més, vol animar el conjunt de la comunitat educativa a participar i donar suport al personal educador i fisioterapeuta amb la convicció que amb aquesta lluita reivindiquem una escola per a totes i tots i, a més a més, defensem els drets educatius de l’alumnat més vulnerable dels nostres centres.