Intersindical valenciana es manifesta per les condicions laborals dels empleats del castell de sagunt

Els treballadors reclamen a la conselleria la millora de de les condicions en les que presten el servei.

01 / 12 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


El col·lectiu de treballadors del Castell de Sagunt porta mes de dos anys la millora de les condicions laborals en les que presten els seu servei.

Per una banda tenim la problemàtica ja estructural de la GVA, les substitucions per baixes i la cobertura dels llocs vacants mai acaba de arribar en temps i forma, això comporta una sobrecarrega dels treballadors que hi presten el servei al castell. Això fa que moltes voltes els treballadors tingues que fer la ronda per a tancar el castell a soles en un entorn com es el castell agrest en el que un accident pot tindre graus conseqüències.

Per altra banda, coses tan necessàries com tindre un aseo en condicions s’ha convertit en un repte. Hi havia un parell dins del centre d’interpretació i es va a tancar per averia a conseqüència d'això es varen habilitar uns químics portàtils fora del centre d'interpretació que es on presten el seu treball els treballadors del castell.

Des de Intersindical Valenciana-STAS veiem tota esta deixadesa com un primer indicatiu per a privatitzar el servei, cosa que seria un error al nostre parer.