Mesa Sectorial 16 07 2024

Tornem a perdre una oportunitat de consolidar les persones en abús de temporalitat, tal i pel que vam lluitar les organitzacions sindicals als carrers i pel que es va canviar la llei de temporalitat.

19 / 07 / 2024 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Dimarts 16 de juliol va tindre lloc la mesa sectorial amb el següent ordre del dia:

• Aprovació de les RLT’s de la Presidència de la GVA i les conselleries gestionades per la Conselleria competent en Funció Pública
• Projecte de Decret que regula l’atenció a la ciutadania i les oficines d’assistència en matèria de registre, el nou decret d’atenció de les oficines props.

Pel que fa a l’aprovació de les relacions de llocs de treball, seguint la tònica general d’aquests darrers anys se’ns presenten sense donar la possibilitat de fer propostes sobre la creació dels nous llocs, sense donar-nos cap oportunitat de parlar de les necessàries reclassificacions de llocs, com d’APF, educadores d’educació especial... necessitats dels serveis, requisits dels llocs…
De la mateixa manera veiem necessari encetar la negociació per tal de parlar de reclassificacions dels llocs de C2 d’Administració General, els llocs d’atenció a la ciutadania o els de les Oficines d’Atenció a les Víctimes que necessiten implementar les promeses imcomplides des de l’anterior legislatura.

El més important és que com a consequència de no traure les RLTs, no es podem formar els Comités de Seguretat i Salut, els quals ja porten més d’un any sense formar-se per aquesta raò i, a més a més, amb els canvis operats a les conselleries d’Educació i Agricultura no facilita les coses.

Una proposta que naix amb defecte perquè encara s’han d’adaptar al nou organigrama de conselleries. Es necessita habilitar un nou canal d’informació regular per a transmetre poc a poc aquests canvis i necessitats i no quedar en una reunió on se’ns presenta la proposta sense poder afegir cap modificació.

D’altra banda, respecte a l’aprovació del Decret d’atenció a la ciutadania i les oficines d’asistencia en matèria de registre a l’administració i el Sector Públic Instrumental de la Generalitat, ens hem reiterat en allò que vam dir en la Mesa Tècnica de la darrera setmana. Un decret que carrega en el personal la responsabilitat del servei afegint noves funcions i modificacions laborals sense cap mena de millora retributiva.

Aquesta modificació no es vora reflectida a la classificació del llocs.

Un ambiciós decret que naix sense incrementar els mitjans materials o personal i que deixa aquesta responsabilitat sota l’actual personal.

Amb l’increment d’horari d’atenció presencial sense increment del personal, trobem a faltar una veritable aposta per aquest projecte. Si amb el mateix personal incrementem les funcions, mala cosa.

De la mateixa manera, una atenció especialitzada, sense un projecte de formació real no pot ser una aposta pel valor més important d’aquesta administració, el seu personal. Com els auguris dels antics, veiem molta mobilitat en aquests serveis per falta de classificació dels llocs i excés de responsabilitat.
Nosaltres, per la nostra part, tenim molt clar el diagnòstic, fa falta més personal per a gestionar el personal.

Per a acabar, no sabem com es durà a terme el tema de l’habilitació, perquè el reglament que ho regula, encara no s’ha desenvolupat.

Des d’ Intersindical Valenciana hem manifestat, una altra vegada, la falta de negociació real que amb dues convocatòries i sense tocar ni una coma del projecte inicial després de les nombroses propostes, ara es pretén aprovar amb l’aquiescència de les organitzacions sindicals.

La capacitat d’autorganització de l’administració no pot servir d’escut per a eludir la negociació dels temes més importants de negociació com son el decret de provisió, de classificació, teletreball, l’aplicació de les 35h, etc. No els interessa agilitzar-les o és que es preten imposar tot a colp de decret, la qual cosa, ara per ara com estan les relacions entre els socis de govern, veiem prou complicades.

En aquest sentit no hem donat suport a l’aprovació de l’anterior projecte de decret per les raons exposades.

En el torn de precs i suggeriments, respecte a la resolució de les convocatòries derivades de la Llei 2020/21, ens comuniquen la voluntat de l’administració de començar a resoldre les convocatòries d’estabilitat des dels cossos més baixos cap amunt. Intersindical considera una mala decisió amb la que no estem d’acord perquè d’aquesta manera no es produirà una estabilització real i si com el que ha passat fins ara amb les altres convocatòries. Persones que acumulen nomenaments en diferents cossos però que a soles poden ocupar-ne un, contribuint al manteniment de la temporalitat.

Tornem a perdre una oportunitat de consolidar les persones en abús de temporalitat, tal i pel que vam lluitar les organitzacions sindicals als carrers i pel que es va canviar la llei de temporalitat.