Les Plataformes d’Educador@s convoquen una nova jornada de lluita

Ahir, 2 de febrer, les Plataformes de personal educador d'educació infantil i educació especial tornaren a convocar concentracions en València i Alacant. Així mateix, en no haver constituïda cap plataforma, STAS-Iv convoca una concentració davant la Conselleria d'Educació, en la AV. Del Mar de Castelló.

03 / 02 / 2017 | Intersindical personal educador mobilitzacions jornada de lluita


Durant els últims vint anys, en parlat de personal educador d'educació infantil i educació especial, l'administració pública valenciana no ha estat aliena a les velles consignes de l'ideari capitalista: increment de la temporalitat, utilització abusiva de llocs a temps parcial, jornades abusives, cessió d'amagat del personal a empreses privades…
Tanmateix, aquest col·lectiu laboral, utilitzat com a laboratori per a experimentar noves fórmules d'explotació funcionarial, ha dit prou i s'ha posat dempeus per a despullar-se de l'estigma de la invisibilitat.
En lluita des de final de curs passat i amb un calendari de mobilitzacions "fins al final", aquestes companyes i companys s'han convertit en exemple d'un model de sindicalisme reivindicatiu que, amb la bandera de la dignitat professional, ultrapassa l'àmbit laboral per a posar l'accent en la reivindicació dels drets educatius bàsics del seu alumnat, la denúncia de l'abandó que pateixen les famílies i la necessitat de construir una escola inclusiva que done resposta a totes les necessitats educatives, on càpiga tot l'alumnat, i on tot el personal puga treballar en unes condicions dignes.