Les RLTs, una altra oportunitat perduda

Al pas que anem, l’actual legislatura va a constituir el paradigma d’un oxímoron perceptiu. Per això, a la sensació que el temps se'ns escorre entre les mans mentre garbellem aigua, se li juxtaposa l'esgotador sentiment d'haver de travessar eternament el desert d’unes reparacions laborals que mai no s’acaben de consolidar

24 / 10 / 2017 | Intersindical relacions de llocs de trteball funció pública condicons laborals


Avui, 24 d'octubre, després d'un període d'hivernació que no sabem com explicar, s'han publicat les relacions de llocs de treball. Ara, ja no hi ha cap obstacle per a convocar uns concursos de mèrits compromesos i ajornats des de fa més de 5 anys. I ens hem de felicitar per això.
Tanmateix, tot i aquest temps de maduració obligatòria des de la darrera sessió de la comissió corresponent, no hem obtingut el fruit desitjat. I així, en una primera ullada, trobem nombroses errades puntuals i, a més, com a poc, una errada estructural imperdonable perpetrada per la conselleria d'educació que ha convertit la precarietat en categoria laboral del personal no docent dels centres educatius.
Malgrat haver compromès verbalment de manera reiterada una modificació que no costa un gallet, en haver classificat com a no permanents més d'un 30% dels llocs de personal educador i fisioterapeuta -dels quals quasi la meitat són a temps parcial- l’administració educativa ha generat un peculiar “camp d'extermini laboral”, inaccessible per al funcionariat de carrera, en el qual les pressions, al límit del maltractament institucional, constitueixen la moneda de canvi habitual.

Descarrega RLTs en format PDF clicant ací