PRESIDÈNCIA I ELS PROGRAMES DE TREBALL NO PRESENCIAL

Fa un parell de mesos un nombre de personal funcionari adscrit a Presidència es va adreçar a STAS-Intersindical amb l’objecte de mostrar els seus dubtes i malestar pel retard en la implantació dels programes de teletreball en el departament.

12 / 04 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Fa un parell de mesos un nombre de personal funcionari adscrit a Presidència es va adreçar a STAS-Intersindical amb l’objecte de mostrar els seus dubtes i malestar pel retard en la implantació dels programes de teletreball en el departament. En aquest sentit, i dins de l’informe anual sobre el seguiment dels programes mencionats, el sotssecretari de Presidència va argumentar que es requeria «anàlisi exhaustiva que comprenga els llocs de treball susceptibles de ser exercits sota aquesta modalitat».

Des d’Intersindical Valenciana, vàrem recollir les demandes del personal i redactarem un escrit dirigit a la resta de companys i companyes perquè com a col·lectiu interessat, sol·licitaren l'agilització en l’aprovació dels programes en l’àmbit de Presidència com s’establia a la normativa aplicable, donat que altres Conselleries i Organismes ja ho estaven desenvolupant. Així, més de 160 funcionaris i funcionàries ho van signar.

A hores d’ara, el personal funcionari adscrit al departament de Presidència no ha obtingut cap resposta al respecte, cronificant-se allò que deia STAS-Intersindical al mes de juliol sobre una administració de dues velocitats arran del teletreball https://stas.intersindical.org/opinio/paraula/sanchez_el_teletreball_i_les_dues_velocitats_de_bravo i creant-se un greuge comparatiu entre treballadors i treballadores de les diferents conselleries. De fet, estem veient com en diferents actes d’adjudicacions de llocs, les persones s’estimen més optar per aquelles places adscrites en departaments amb empatia pel treball no presencial que aquells que van amb retard.

Així també, STAS-Intersindical ha reiterat mitjançant altre escrit, una nova petició a la Sotssecretaria pregant i demanant que «l'anàlisi exhaustiva» que argumentaven des de Presidència hauria d’estar exhaurit ja pel temps que fa. En altres paraules, ja han tingut un termini prou ample per a posar en marxa i aprovar el programa de treball no presencial, que no deixa de ser un dret del personal funcionari.

D’altra banda i veient que la legislatura està quasi acabada no ens sembla de rebut aquesta asimetria en la implantació i desenvolupament del teletreball en les diferents conselleries. Així per exemple, la Conselleria d’Economia, pionera en aquesta modalitat de treball, ens ha presentat a les formacions sindicals un informe dels diferents impactes del treball no presencial, mentre que d’altres com Presidència, encara estan fent un «l'anàlisi exhaustiva» que mai se sap si arribarà o com la Conselleria de Justícia on no està ni se l’espera.