RESUM MESA TECNICA 11 DE MAIG


12 / 05 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva temporalitat pís valencià gva


L’11 de maig 2022 varem tindre, el que pareix, l'última reunió abans de la sectorial per aprovar l’OOP extraordinària per a la reducció de la temporalitat en funció publica en aplicació de la llei 20/2021.

En l’ordre del dia es va tractar el nombre de places que eixiran a la OOP extraordinària abans de juny, la qual cosa considerem que era prioritària aclarir des de les primeres reunions. I ens emplacen per a tractar el barem per a més endavant, cosa que no entenem perquè ambdues són prou urgents.

Pel que fa a la negociació de l’aplicació de la llei de reducció de la temporalitat i els processos d’estabilització, aquesta organització sindical es congratula que els altres firmants de l’acord amb l’estat, encara que tard, se n’adonen que serà un caos i un salve’s qui puga que deixarà a moltes companyes sense poder estabilitzar el seu lloc de treball.

Portem més de cinc anys avisant que venia el llop i no ens feren cas i ara no saben per on tirar!! De la mateixa manera, hem proposat en les meses tècniques que si no s’aposta per un concurs únic molts aspirants podran aconseguir més d’una plaça, amb la qual cosa, l’objectiu de reduir la temporalitat al 8% serà una utopia.

És important assenyalar respecte al barem que Intersindical valora de forma positiva que s’amplie el límit inicial del còmput de l’experiència proposat per l'administració i que demanàrem que s’ampliara en les nostres propostes. Aquesta ampliació permetrà a les persones amb més temps de serveis prestats a l’administració, que coincideix amb el col·lectiu amb més dificultats per a incorporar-se al mon laboral, puga consolidar un lloc de treball en aquest procés.
No obstant això, demanem de la mateixa manera l’augment de l’apartat de l’experiència en altres cossos afavorint al personal en millora d’ocupació la consolidació del lloc que ocupa i que l’administració no valora com a temporal però que disposa d’una experiència en l’administració que s’ha de valorar de forma necessària.
A més a més, l’edat juga en contra a l’hora de presentar-se a unes convocatòries lliures com les actuals.

D’altra banda, l’esborrany proposa com a novetat l’administració inclou 739 places per al torn de promoció interna que donen resposta a les reivindicacions sindicals a favor del personal funcionari de carrera que també ha sigut el gran perjudicat en tots aquests anys sense possibilitats reals de promoció. Aquestes places s’oferiran en la promoció interna de les OOP 20-21. La proposta de l'administració es que siga en les mateixes condicions de temari i procediment que el concurs extraordinari derivat de l’aplicació de la llei 20/21.