Reunió Funció Pública 04/02/2022

Resum reunió Funció Pública.

10 / 02 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva



El passat divendres ens varem reunir amb l’administració en les anomenades reunions de canals d’informació per a debatre temes d’interès per al personal al servei de la GVA. En aquesta reunió varem parlar, sobre tot de dues temes que ens preocupen: les borses d’ocupació temporal i la temporalitat en l’ocupació de l’administració pública de la GVA.
Pel que fa al tema de les borses totes les organitzacions sindicals coincidirem en que fan falta canvis, normatius i organitzatius. Nosaltres insistirem en que hi ha que avançar cap a un sistema a demanda tal i com venim reivindicant des de fa una vida i adequar l’actual sistema que ha demostrat amb creus que no és efectiu pera a una millor gestió en la provisió temporal de llocs, ja que hi han categories que no tenen cap personal a les borses o estan esgotades per la qual cosa es tarda molt en substituir i adjudicar uns llocs necessaris per al funcionament correcte dels serveis públics.

El següent punt feia referència a la llei de la temporalitat. La meravellosa solució que estabilitzarà els llocs en comptes de les persones, la qual cosa va en contra de la normativa europea i de tota gestió efectiva dels serveis públics. En aquest punt l’administració continua diguent-nos que estan a la espera que el ministeri informe els criteris generals d’aplicació d’aquesta llei per a iniciar la negociació en l’àmbit de la generalitat. Esperem que eixos criteris siguen d’allò més beneficiosos per al personal en frau de llei, per la qual cosa reclamen una negociació real i transparent on estigam presents totes les organitzacions sindicals amb representació i no que siguen uns quants els que decidisquen els criteris sense negociar.

En altre punt, ens informaren sobre la borsa de persones amb diversitat funcional i preguntarem el perquè de la paralització quan era un sistema per aconseguir la integració dels col·lectius que estan inclosos dins de l’àmbit laboral. L’administració estudiaria el tema i propondrà de forma concreta solucions viables per a determinar el llocs susceptibles de ser ocupats per aquest personal.

Des d’aquesta tribuna demanen a l’administració que comence a moure fitxa i ens envie la documentació necessària per a anar estudiant-la i fer propostes concretes sobre una realitat que ara per ara es més una entelèquia que una situació real.