Torrevella recupera la seua educadora

Quan el comú dels mortals sent parlar de planificació educativa, d'arranjament escolar i d'ordres de la Conselleria d'Educació és fàcil que pense: -però quina manera de perdre el temps i de malgastar els diners de la ciutadania. Segurament, tindrà raó. Al personal al servei d'aquesta Administració, he de confessar-los que cada vegada que es publica una novetat, ens tremolen les cames.

12 / 02 / 2020 | Intersindical ules de 2 anys personal educador mobilitzacions educció infantil drets educatius


Portem anys denunciant que no es pot tractar a l'alumnat dels centres educatius com a moneda de canvi per a alimentar les urnes. Aquest curs hem constatat el poc que li importen a aquesta Conselleria les necessitats i els drets de l'alumnat d'infantil i de les seues famílies.
Des d'Intersindical Valenciana, ho tenim clar, davant la mala gestió i el balafiament, PLANTEM CARA!
El curs 2019/2020 començava amb l'obertura d'una segona aula de dos anys en el CEIP Nostra Senyora del Rosari de Torrevella. La unitat venia traslladada d'un altre centre, per una reestructuració comarcal. A la Conselleria li va passar reubicar a l'educadora d'infantil, que iniciava el curs incorporant-se al seu lloc anterior, en un centre sense aula, sense alumnat i sense treball. Tardaren dies a rectificar i manar-la al centre corresponent. Però el goig va durar poc i a la fi de setembre la traslladaven a una altra localitat. Deixant dues aules de dos anys amb una ràtio de 36 menors per a una educadora, en ple període d'acolliment.

Després d'uns quants mesos de promeses incomplides, per part de la inspecció educativa, a l'equip directiu del centre i a les famílies i confirmant des de STAS-IV que la plaça no anava a ser coberta, iniciàvem les mobilitzacions. Conscients que la lluita és l'únic camí i que en el moment en el qual les famílies reclamaren la dotació de la segona educadora la solució arribaria.

Així, el passat 17 de desembre, ens concentràvem a les portes del centre representants d'aquest sindicat, l'AMPA, les famílies de les aules, professionals de l'equip educatiu, mitjans de comunicació local i les criatures protagonistes afectades per la retallada. En una aposta decidida per defensar una escola pública de qualitat, que garantisca una atenció integral, allunyada dels obsolets models assistencialistes.

Dos mesos després, allò que era inamovible i que impedia que existiren 2 educadores per a atendre 2 aules, va resultar no ser-ho tant. Hui rebíem amb alegria la notícia que Torrevieja recuperarà la seua educadora. Aquest èxit compartit és fruit de l'acció sindical, de l'esforç realitzat per l'educadora d'infantil, de la resta de professionals i de la col·laboració de les famílies. El CEIP Nostra Senyora del Rosari, que ha aconseguit sostindre l'aula sense la dotació de personal, durant més de cinc mesos, sortejant la lamentable gestió de la Conselleria d'Educació, hui està d'enhorabona i ha aconseguit l'objectiu de les seues reivindicacions.

Però no és or tot el que rellueix. La famosa disposició final del reglament de primer cicle d'infantil (ROF), polvoritza la parella educativa. Un model d'atenció que dota les unitats amb dos professionals, amb perfils diferenciats i que permet reduir la ràtio a 9 menors per persona. Suprimir aquesta figura, suposa desmantellar el projecte de dos anys, fragmentant el primer cicle d'educació infantil. Parlem d'una decisió merament tècnica, que no pot dependre del capritx polític i que des d'aquesta organització sindical continuarem combatent.

Pel mal ús dels recursos públics, la falta de planificació i el poc respecte que demostren cap a les professionals del sector, cap a les famílies i l'alumnat, tenim motius més que suficients per a acudir al Síndic de Greuges. Per sort, amb la seua insensatesa generen aliances que protegeixen al sistema públic dels seus disbarats. Abans de "continuar construint cases per la teulada", baixen vostés a les aules, escolten al col·lectiu d'educadores que treballa per al Consell, des de fa més de trenta anys i deixen-se la improvisació per a les vacances. Deroguen la disposició final del ROF i asseguen-se a la taula a negociar.

A totes les persones que heu fet possible que la segona educadora vaja a arribar per fi a Torrevella, hem de donar-vos les GRÀCIES. Per no rendir-vos, per la vostra defensa de l'escola pública, per les complicitats i les paraules d'ànim. Juntes hem tornat a guanyar una altra batalla. Des d'Intersindical Valenciana, ho tenim clar, davant la mala gestió i el balafiament, PLANTEM CARA.