Ajuntament de València

ELS SINDICATS CONVOQUEN LA PRIMERA VAGA EN LA HISTÒRIA DE LA BANDA MUNICIPAL DE VALÈNCIA

La vaga coincidirà amb el primer concert de la Banda en 2022

14 / 01 / 2022 | STAS - Ajuntament de València

Els cinc sindicats de l’Ajuntament de València han convocat la primera vaga en la història de la Banda Municipal per mostrar el seu rebuig a la intenció de la Regidoria de Recursos Culturals de traslladar l’agrupació musical al Palau de la Música. La vaga convocada té caràcter parcial i tindrà lloc dimecres 19 de gener de 18 a 21 hores, coincidint amb el concert previst en el Palau de les Arts.

Es tracta del primer concert convocat per la Banda Municipal de València en l’any 2022. El programa previst inclou peces dels compositors José María Martín Domingo, Óscar Navarro, Josep M. Martínez i Joaquín Turina sota la direcció del director convidat José Miguel Rodilla. El concert està previst dimecres 19 de gener a les 19:30 hores en el Palau de les Arts.

Tot i això, els sindicats convocants consideren que el concert no podrà celebrar-se perquè s’espera un ampli seguiment de la vaga per part dels professors i professores de la Banda Municipal de València i no hi ha previstos serveis mínims.

La vaga prevista és una de les primeres accions reivindicatives previstes per a l’any 2022 per part de la Banda Municipal de València i de les seccions sindicals convocants, que han mostrat en reiterades ocasions el seu desacord amb el trasllat. Per als sindicats, el trasllat previst per la Regidoria comportarà de facto la desaparició de l’agrupació musical, la pèrdua de les places i afectarà greument els drets dels treballadors i treballadores, en especial els de la plantilla d’interins i interines.

Dilluns que ve la Banda Municipal de València es concentrarà de nou a les portes de la Casa Consistorial per interpretar marxes fúnebres i processionals, una protesta amb la qual es reprenen els actes reivindicatius programats per a enguany.

Els sindicats de l’Ajuntament de València reiteren que les protestes es mantindran mentre l’Ajuntament no retire la seua proposta, que no té el suport dels professors i professores de la Banda ni de les seccions sindicals amb representació en la Corporació. Destacats músics, bandes i orquestres de tot Espanya han mostrat també la seua solidaritat amb la Banda Municipal de València.

……………………………………….

La huelga coincidirá con el primer concierto de la Banda en 2022
LOS SINDICATOS CONVOCAN LA PRIMERA HUELGA EN LA HISTORIA DE LA BANDA MUNICIPAL DE VALÈNCIA


Los cinco sindicatos del Ayuntamiento de València han convocado la primera huelga en la historia de la Banda Municipal para mostrar su rechazo a la intención de la Concejalía de Recursos Culturales de trasladar la agrupación musical al Palau de la Música. La huelga convocada tiene carácter parcial y tendrá lugar el miércoles 19 de enero de 18 a 21 horas, coincidiendo con el concierto previsto en el Palau de les Arts.

Se trata del primer concierto convocado por la Banda Municipal de València en el año 2022. El programa previsto incluye piezas de los compositores José María Martín Domingo, Óscar Navarro, Josep M. Martínez y Joaquín Turina bajo la dirección del director invitado José Miguel Rodilla. El concierto está previsto el miércoles 19 de enero a las 19:30 horas en el Palau de les Arts.

Aun así, los sindicatos convocantes consideran que el concierto no podrá celebrarse porque se espera un amplio seguimiento de la huelga por parte de los profesores y profesoras de la Banda Municipal de València y no hay previstos servicios mínimos.

La huelga prevista es una de las primeras acciones reivindicativas previstas para el año 2022 por parte de la Banda Municipal de València y de las secciones sindicales convocantes, que han mostrado en reiteradas ocasiones su desacuerdo con el traslado. Para los sindicatos, el traslado previsto por la Concejalía comportará de facto la desaparición de la agrupación musical, la pérdida de las plazas y afectará gravemente los derechos de los trabajadores y trabajadoras, en especial los de la plantilla de interinos e interinas.

El próximo lunes la Banda Municipal de València se concentrará de nuevo a las puertas de la Casa Consistorial dónde interpretará marchas fúnebres y procesionales, una protesta con la que se retoman los actos reivindicativos programados para este año.

Los sindicatos del Ayuntamiento de València reiteran que las protestas se mantendrán mientras el Ayuntamiento no retire su propuesta, que no tiene el apoyo de los profesores y profesoras de la Banda ni de las secciones sindicales con representación en la Corporación. Destacados músicos, bandas y orquestas de toda España han mostrado también su solidaridad con la Banda Municipal de València.




  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.