ARA SÍ?


20 / 06 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva temporalitat país valencià


Ara que sembla que el tema de la temporalitat es materialitzarà mitjançant els processos derivats de l'aplicació de la llei 20/2021 estem veient com diferents organitzacions sindicals, absents fins ara en el panorama social, canvien la seua trajectòria sindical.
Aquestes organitzacions van guardar silenci davant de les mobilitzacions i accions, i ara es pugen al carro que en certa manera van propiciar ells mitjançant la signatura dels acords que van derivar en l'aprovació del Decret contra el qual NINGÚ estàvem d'acord.
Les seues signatures ens van forçar a nombroses mobilitzacions per tota la geografia per a tractar de modificar, com així es va aconseguir, uns acords que no afavorien a ningú. No estaríem ací sense un acord amb Montoro per a reduir la temporalitat a base de convocatòries d'oposicions que han suposat el major ERO de la història de l'administració en aquest país pels quals s'han llevat el 60% de les places susceptibles d'aplicació de la llei 20/21, així clar que hi ha poques places, ÉS CONSEQÜÈNCIA DEL QUE VAREU SIGNAR!!!!
No entenem que ara protesten per la mala gestió del tema del personal interí i la reducció de la temporalitat si no és per un rentat de cara, ara que s'acosten les eleccions i temen perillar el seu “statu quo” d'organitzacions representatives.
Els trobarem a faltar al llarg de tot aquest procés que ha desembocat en el que és en l'actualitat. No oblidem que van tindre temps de sobra per a això i que haguera sigut de molta efectivitat una unitat sindical en aquest aspecte.
Estem a favor de qualsevol reivindicació que lluite per la millora en les condicions del personal però recelem de les raons reals per a dur-les a terme i del recorregut final d'aquestes.
Portem denunciant des de fa uns quants anys l'actual situació del personal en abús. Ens hem reunit amb diferents plataformes i organitzacions d'interins, amb els companys de la plataforma de millora d'ocupació i per això continuem defensant les idees amb les quals reivindiquem el reconeixement d'uns drets derivats de l'aplicació de la normativa de la UE que, a la vista d’aquesta, estan sent trepitjats per l'administració amb total impunitat i que amb el resultat de l'aplicació de la llei 20/2021 es veurà la seua efectivitat.
Necessitem una major agilitat en la gestió del personal, que passa per disposar de més personal per a gestionar-lo; canvis en el paradigma en la gestió de l'ocupació publica temporal, passant d'un sistema d'oferta a un sistema de demanda; igualtat de tracte per al personal en millora, amb una limitació temporal equiparable al nomenament com a personal funcionari interí.
Que la llei 20/21 no és la panacea a la vista està! Només cal pegar una ullada a les convocatòries que s'han anat publicant. Però, continuarem treballant per a aconseguir una negociació que afavorisca al major nombre de persones. I, si hem de mobilitzar-nos de nou, ho farem com fins ara.
Gràcies a la pressió als carrers dels sindicats i les diferents associacions, plataformes i coordinadores de treballadors temporals en abús, aconseguírem que la llei 20/21 contemplara el concurs de mèrits com a forma d'accés a la Funció Pública extraordinària, cosa que molts consideraven inconstitucional i una falta de seguretat jurídica. Es va aconseguir gràcies a la força als carrers, les reunions amb partits polítics, presència constant en xarxes, assemblees,... Que no se'ns oblide!! Perquè aquest model no és el seu (no l'han secundat fins ara i ara ho fan perquè s'han vist obligats) i posaran tots els obstacles perquè no arribe a bon port. Recordem que un dels negocis més lucratius són les acadèmies d'oposicions, per la qual cosa s'entén la forta oposició a aquest model d'accés per part de certs sectors i agents socials.
Les nostres accions en defensa de l'ocupació pública avalen la nostra conducta. I la nostra motivació és la defensa dels drets del personal, sense discriminar. Vigilarem que el compliment de la llei 20/21, malgrat que no és el nostre model per a reduir la temporalitat, respecte la normativa europea, sense abandonar la via judicial en tots aquells casos on es vulneren els drets de les persones.
Des d'aquesta organització sindical recordem als afiliats que tenen al seu abast els serveis jurídics per a reclamar qualsevol situació a la qual es vegen abocats a conseqüència de l'aplicació de la llei 20/21.