Cal convocar concursos de trasllats, ja!

Intersindical Valenciana considera imprescindible que el Conseller Moragues es pose les piles i ordene a la seua estructura de funció pública que comence de forma immediata a convocar concursos. L'excusa de la falta d'un nou decret de selecció i provisió s'ha transformat en un sarcasme, després de quatre anys des que es va aprovar la llei de Funció Pública i davant la convocatòria i adjudicació de centenars de llocs de treball de caps de servei i superiors per lliure designació.

12 / 05 / 2014 | Intersindical mesa sectorial funció pública concursos


Quan podrem posar eixe cartell en els taulers d'anuncis?

Recordareu com fa quatre anys, Intersindical Valenciana no va donar suport a la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, entre altres motius perquè establia que tots els llocs de treball de caps de servei havien de classificar-se amb la lliure designació com a forma de provisió. Intersindical es va quedar sola llavors, mentre que la resta de sindicats, que ara diuen estar en contra, signaven l'acord de suport a la llei.
Amb posterioritat, a partir de l'estiu de 2011, Fabra va començar a traure Reglaments Orgànics i Funcionals (ROF) de totes les conselleries, en els quals feia desaparèixer els llocs de treball de caps de servei existents fins llavors i que tenien el concurs com a forma de provisió. Aquests ROF han estat impugnats per Intersindical, entre algun altre sindicat, i han estat anul·lats sistemàticament pel TSJCV. També sistemàticament, les sentències han estat recorregudes per la Generalitat, per tal de poder continuar fent el que estan fent ara: adjudicar a dit tots els llocs de treball de caps de servei que han creat amb exos ROF.
Intersindical assegura que les sentències del Tribunal Suprem confirmaran les sentències del Tribunal Superior, de manera que els llocs de treball s'anul·laran i tot aquest procés no haurà servit per a res... excepte per a què les persones ocupants consoliden els seus nivells i adquirisquen l'experiència que tan valuosa és en els concursos.

No trauen el Decret de Provisió
Per què és necessari un nou decret de provisió de llocs per a convocar concursos i no cal per a convocar lliures designacions?
Per què no s'ha aprovat ja un decret de provisió derivat de la LOGFPV, quan aviat farà quatre (4) anys des de la seua aprovació i entrada en vigor?
Per què es va paralitzar la negociació del decret fa ja tres mesos?
Per què no s'ha reanudat la negociació, quan fa ja dos mesos des de la mesa sectorial que va aprovar el decret de carrera (per cert, sense notícies d'aquell decret)?
Nosaltres també ens fem aquestes preguntes, i les respostes que sentim no ens convencen: puden a excuses de mal pagador.
Per tot això, Intersindical Valenciana ha demanat la convocatòria immediata dels concursos de trasllats, començant pels de caps de secció, de suport, d'equip, de negociat i similars, i continuant pels concursos generals de trasllats de tots els cossos i escales de l'Administració de la Generalitat