Cal una depuració de responsabilitats pels incidents de la Residència de Carlet

intersindical Valenciana exigeix la depuració de responsabilitats pels incidents de la Residència per a Persones Majors Dependents de Carlet

06 / 09 / 2016 | Intersindical residència carlet


La Residència de Carlet és un macrocentre amb un model de serveis obsolet

Durant els últims dies, hem vist reiteradament publicada als mitjans de comunicació una denúncia del Comitè d'empresa sobre la falta de personal auxiliar d'infermeria de la Residència per a Persones Majors Dependents de Carlet. Durant molts anys el Sindicat ha denunciat el dèficit de personal, en aquest i la major part dels centres d'atenció directa, agreujada durant els períodes de vacances en no substituir la totalitat dels personal, amb la consegüent precarització qualitativa en la prestació del servei.
Des de STAS- Intersindical considerem inadmissible i volem denunciar amb total contundència la perversa utilització de la imatge d’una persona gran, caiguda al terra, mig nueta i lligada al llit per una cama. Aquesta fotografia, publicada en diversos diaris, atempta contra els principis bàsics de la dignitat de l'ésser humà. Però, a més, ens obliga a qüestionar-nos seriosament els criteris ètics, si més no de la font que ha proporcionat una imatge que pot moure a moltes coses, però en cap cas podem acceptar que serveix com a instrument de cap reivindicació laboral.
La Inspecció de Serveis de la Vicepresidència, Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha d'investigar i determinar si estem davant un incident puntual o, per contra, es tracta d'un fet freqüent. Així mateix, s'ha de conèixer si altres activitats assistencials (higiène de les persones residents, alimentació, distribució de medicació, vigilància de la salut, canvis posturals, control d'ingesta i beguda, constants vitals) es controlen com cal.
Intersindical Valenciana exigeix la depuració de responsabilitats de tots els càrrecs relacionats amb el funcionament i gestió de la residència, així com una Auditoria sobre la qualitat assistencial del centre per a determinar l’adequació dels sistemes de treball establerts, cas que els hi haja, a la prestació d'un servei assistencial digne per a les nostres persones majors