La igualtat és només cosa de dones?

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha convocat -només en castellà- per a demà, dimecres 4 de maig, reunió de la "Comisión de estudio para la elaboración de un Plan de Igualdad en la administración de la Generalitat". Ja és ben estrany, perquè ja existia una Comissió d'Igualtat, dependent de la Mesa Sectorial de la Funció Pública i, per tant, sota la presidència de la Directora General de Funció Pública.

02 / 05 / 2016 | Intersindical pla d'igualtat mesa sectorial igualtat


La consellera Bravo es fa un embolic amb la igualtat i les comissions

També és estrany que la comissió estiga composta només per dones. Considerar que la igualtat només li interessa a les dones és un plantejament patriarcal que tira de tòs. Neo-masclisme pur i dur. S'envia un missatge molt erroni quan es tanca la comissió en un ghetto femení: és tant com dir que si ets home, això no és cosa teua.
Per a INTERSINDICAL, la igualtat és una qüestió en què s'han d'implicar totes les persones, siga quin siga el seu sexe, condicó sexual o identitat de gènere. Per això, la delegació del Sindicat en la Comissió d'Igualtat sempre ha estat paritària: un home i una dona, i així seguirà sent, tot i que la consellera haja convocat només la representant femenina.

La comissió
Més estrany és, encara, que ara la presidència la tinga Julia Sevilla, professora de Dret i lletrada de les Corts jubilada. Mèrits no li'n falten com a experta, certament, però no s'entén com una persona que no pertany a l'Administració, ni com a personal funcionari ni com a personal amb càrrec polític, presidisca una mesa negociadora com aquesta. Aquesta mateixa situació la comparteix amb les professores i vicedeganes de la facultat de Dret de la Universitat de València, Beatriz Galindo i Gemma Fabregat, també membres de la comissió.
Però, no havíem quedat en què "el derecho administrativo es un campo científico en el que la presencia de la mujer es escasa y poco relevante" (consellera Bravo dixit en les Corts Valencianes el passat dia 13 d'abril)? Sembla que dues vicedeganes i una professora honorífica (i ex-lletrada major de les Corts) són bastant "rellevants". I sobre que són escasses, doncs, bé, ja en tindria tres, segur que en pot trobar unes altres tantes.

La DG de Funció Pública, coordinadora
També és estrany que la DG de Funció Pública aparega en un lloc subaltern, com a coordinadora de la comissió, en lloc de presidir-la, com seria el que diuen les normes, la pràctica administrativa i el sentit comú.
Per a INTERSINDICAL, la consellera Bravo hauria de revisar els seus conceptes sobre la igualtat i la pràctica negociadora abans de seguir endavant amb aquesta comissió.