No tingues un accident de treball greu en Alacant

La vida diària ja és molt complicada, però si eres personal funcionari de l'Administració de la Generalitat en Alacant i tens la mala sort de patir un accident de treball, t'exposes a entrar en un laberint del qual potser eixiràs, però et costarà prou. Acabaràs per maleir el moment en que vas caure en el centre de treball, o quan et van atropellar quan anaves al treball o qualsevol altra situació que puga suposar un accident de treball. La pitjor cosa que et pot passar no és eixe turmell trencat i la llarga i dolorosa recuperació, sinó el tracte rebut per la mútua IBERMUTUAMUR, que és a la que el personal funcionari d'Alacant ha d'acudir quan pateix un accident de treball.

19 / 11 / 2019 | Intersindical salut laboral mútues funció pública accident greu


Hem sabut fa poc dies que una funcionària que treballa en Alacant va ser atropellada quan circulava en la seua motocicleta camí del treball. Va ser un accident greu, amb el turmell trencat i la van portar a l’hospital general universitari d’Alacant. Doncs bé, quan estava pràcticament en les portes del quiròfan, la van traure per a portar-la a l’hospital de la mútua, que està en ...MURCIA!!
si tens un accident greu de treball en Alacant t'atendran en una altra comunitat autònoma.
Ja podeu imaginar la sorpresa i indignació de la nostra companya, per no parlar de la sospita de la manca de professionals en aquest centre hospitalari privat quan la van portar. Tota l’atenció ràpida i completa rebuda en l’hospital públic va canviar a una atenció més morosa i comptagotes en el centre privat. I ja no parlem de l’hora de camí en ambulància!

Com hem arribat fins ací? Des de l’arribada a govern de la Generalitat dels partits que conformen el pacte del Botànic, INTERSINDICAL VALENCIANA ha lluitat per eliminar els convenis amb les Mútues d’Accidents i Malalties Professionals per a la gestió dels accidents de treball. Ens endinsem en el quint any de govern i des de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública no ha trobat el moment per a tornar al servei públic la gestió dels accidentes de treball i les malalties professionals. Què més ha de passar perquè tot el personal que hi treballa en l’Administració de la Generalitat, siga on siga el lloc on preste el seu servei, reba l’atenció sanitària que mereix, per cert, la que la Sanitat Pública Valenciana els dona, i no aquest servei que prioritza la despesa envers la salut, i que porta al personal a operar-se a Múrcia a un hospital privat? Aquest cas no passaria si l’accident fora en València, però sembla que el personal que treballa en Alacant és de segona. El missatge és clar: si tens un accident greu de treball en Alacant t’atendran en una altra comunitat autònoma. El govern valencià no pot mirar a un altre costat i ha de reconduir ja aquest problema, i la sol·lució és molt clar: la gestió pública dels accidents de treball i les malalties professionals. Ja arribem tard, Honorable senyora Bravo.