RECUPEREM EL NOSTRE PODER ADQUISITIU

Ras i curt, des d’Intersindical Valenciana-STAS volem treballar per aconseguir millores per al personal. Us convidem a la concentració convocada el dijous 15 de setembre a les 12h a la Plaça de l’Ajuntament de València en defensa dels salaris i pensions públiques així com per la revalorització de les pensions a L'IPC real.

12 / 09 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Tornem de l’estiu, quan els sabuts diuen que pot ser l’últim i ens trobem davant un context soci econòmic res de bo per a la classe treballadora, amb una pujada sense precedents dels productes bàsics per a la compra, escalada de preus de les energies i retallades en el consum, amb unes mesures poc creïbles per part del govern.

En aquests temps hem vist com arran de la crisis de components, primer i la guerra d'Ucraïna després, la inflació no fa mes que pujar els preus, l’indicador situa la variació anual al voltant del 10’4%. Aquesta dada es preocupant, tal com estem veient, perquè veiem com el sou te menys valor adquisitiu i cada volta costa mes omplir la cistella de la compra, pagar els rebuts de la llum, l’aigua etc...

A l’estat espanyol tenim la major tassa d’inflació i el menor poder adquisitiu de les grans economies de la zona euro. Convé assenyalar que aquesta situació afecta especialment als sectors més precaritzats de l'economia i dins d’aquests sectors sempre ho pagaran els últims esclavons de la cadena productiva, els personal treballador.

El personal de la GVA , fortament feminitzat i precaritzat es el que més es veu afectat per aquesta pèrdua de poder adquisitiu que a principis d’any ja arribava fins al 10% per la qual cosa ara per ara es insostenible. Les solucions propostes no podem passar per una reducció de l’estat de benestar mitjançat retallades i reformes que encara contribuiran a augmentar l’escletxa salarial i social, carregant sota les esquenes d’aquest personal el pes de la crisi com ja va passar en les anteriors situacions. Es important destacar que les rendes del treball han anat baixant en relació a la pèrdua de poder adquisitiu mentres veiem com l’escalada de preus ens priven de qualitat de vida.

Davant aquesta situació, Intersindical Valenciana-STAS, demana a la administració que tinga en compte als moviments socials i sindicals per a fer front a aquesta nova crisis. L’administració ha de apostar per una política publica de rendes justa que redistribuïsca les rendes per a que no acaben pagant aquesta crisis els mateixos de sempre. L’actualització de les rendes començant pels grups més baixos es fa necessària com a primer pas per a garantir els drets de les persones treballadores i hem de recordar que aquesta mesura es va quedar a mitges en l’administració del Consell.

Sabem que les polítiques publiques de renda per a aconseguir-ho no son complexes i depenen , sobretot d’eixa presencia activa dels treballadors i les treballadores mitjançant l’acció sindical i el vot, per així forçar a l'administració a dur-les a terme.

Ras i curt, des d’Intersindical Valenciana-STAS volem treballant per aconseguir millores per al personal. Us convidem a la concentració convocada el dijous 15 de setembre a les 12h a la Plaça de l’Ajuntament de València en defensa dels salaris i pensions públiques així com per la revalorització de les pensions a L'IPC real.