Resum mesa tècnica per al barem aplicació llei 20/21.


27 / 07 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Ahir dilluns es va reunir la Mesa Tècnica de la Mesa Sectorial de Función Pública per a tractar el barem dels processos d’estabilització i consolidació de l’ocupació resultant de l’aplicació de la llei 20/21.

Intersindical ha manifestat que aquest no es el model d’estabilització que volíem, perquè no estabilitza les persones en abús sinó els llocs. El model iniciat i negociat a Madrid pels «agents socials recaudatoris» o sindicats majoritaris amb capacitat de negociació a nivell estatal, va a suposar el major ERO de la història de l’administració com ho varem anunciar des d’adés.

A aquesta reunió anaven amb la premissa de no baixar l'experiència per baix dels 20 anys per tal d’afavorir la consolidació de les persones en abús de temporalitat amb més temps d’antiguitat en el lloc. Considerem que aquestes persones que han vist mermades les possibilitats de consolidar han de ser tingudes en compte a l’hora de valorar el total l’experiència. Despres de les propostes d’altres organitzacions sindicals que demanaven abaixar el temps de l’experiencia fins als 12 anys l’administracio va a proposar el 15,6 anys, la qual cosa considerem insuficient.

De la mateixa manera, proposarem que el barem per al temps treballat en altra categoria contara un poc mes amb l’objectiu d’afavorir la consolidació de les persones treballadores que han estat en diverses categories i no han tingut oportunitat per a consolidar per falta d'experiència suficient. També demanem que els processos siguen molt més àgils per a que aquest procés extraordinari no es dilate ad eternum, com els processos anteriors.

Aquesta proposta que no apanya al conjunt del personal en abús ha de ser votada abans de la sectorial per la qual cosa us convoquem a una assemblea online el dijous 28 de juliol a les 17:30h al següent enllaç per tal de decidir el vot a la proposta ja que l’administració no ha volgut negociar el canvi dels punts del barem que s’han exposat abans.

Ras i curt, no entenem certes postures sindicals que ara es fan creus perquè aquest model va a deixar a molta gent sense possibilitats de consolidar les seues places, quant foren ells com a signants dels acords d’estabilització a Madrid i la inacció davant l’Icetazo els que ens han portat a aquesta situació. Aquesta broma no ha sigut pitjor per les mobilitzacions de les agrupacions de personal en abús de temporalitat arrel de tot el país i els sindicats que donarem suport al personal en abús i que aconseguirem donar una volta a les propostes inicials.

L’establització obliga a l’administració respecte a uns llocs però això es conseqüència dels drets dels que son titulars les persones que les ocupen en abús de temporalitat.


Assemblea temporalitat
https://meet.goto.com/725822685
Obtenga la aplicación y prepárese para su primera reunión: https://meet.goto.com/install