SERVEI CULTURAL EN VENDA O LLOGUER

La gestió d’aquest monument presenta una deixadesa total pel que fa tant a les instal·lacions com per al personal que hi presta serveis i pensem que pot ser la conseqüència d’una voluntat prèvia de privatització del servei.

12 / 07 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva sagunt país valencià


El castell de Sagunt ( monument nacional) en perill. La gestió d’aquest monument presenta una deixadesa total pel que fa tant a les instal·lacions com per al personal que hi presta serveis i pensem que pot ser la conseqüència d’una voluntat prèvia de privatització del servei.
En resposta a una sol·licitud del personal que hi treballa, una representació d’INTERSINDICAL VALENCIANA-STAS ens hem reunit per comprovar les condicions de les persones treballadores i confirmar l’abandonament del servei amb falta de personal, amortitzacions, interferències en la gestió d’una empresa privada...

La gestió d’aquestes instal·lacions depén de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació que pareix no tindre massa interès en dotar de personal suficient o que les condicions siguen les adequades per a que el servei funcione com cal.

El personal ens manifesta el sentiment de soledat que els produeix aquesta situació, la qual cosa es tradueix en un sentiment d'abandó davant situacions personals que com en molts àmbits laborals discorren en paral·lel a l'activitat laboral i no fan sinó ser mereixedores d'un major reconeixement.

Com en premsa s'ha fet eco, aquest col·lectiu ha vist amortitzada una de les seues places a la vegada que aquesta circumstància troba reflex amb l’entrada de l’empresa privada per a gestionar part d’un servei que fins ara depenia del personal propi de la GVA.

Des d’Intersindical Valenciana Stas reivindiquem uns serveis públics de qualitat la qual cosa ha sigut part important fins no fa molt del programa polític d’aquest govern, encara que ara per ara estem veient un canvi de paradigma en certes àrees, especialment en la Conselleria de Cultura, com va ocórrer amb el servei de traduccions i que ja va denunciar en el seu moment aquesta organització sindical.

La falta de personal és un mal endèmic d’aquesta administració i de manera mes fefaent en la Conselleria d’Educació i Cultura on hem demanat més personal per a gestionar el personal. No obstant això, no podem justificar una mala gestió d’aquest personal per a privatitzar el servei.

Ras i curt, no podem tolerar una gestió pèssima i desídia en un símbol cultural de la magnitud del Castell de Sagunt, exemple de resistència del nostre poble arran dels segles mentre el personal que encara presta serveis resisteix amb força saguntina per dur a terme la divulgació d’una part important de la nostra història cultural.