Sobre veritats i mentides

En contestació a les manifestacions abocades en la informació del correu del 25 de mall a tot el sector d'Administració i Justícia, titulat “DE LES VERITATS I MENTIDES DEL CAP ACORD SOBRE LA INSPECCIÓ DE TRIBUTS” en el qual s'utilitzen les accions realitzades pels membres d'INTERSINDICAL VALENCIANA del Comitè d'empresa d'EIGE, com a arma llancívola contra la nostra organització MANIFESTEM el següent:

26 / 03 / 2015 | Intersindical


- Els membres d'INTERSINDICAL VALENCIANA en el Comité d'EIGE, contràriament al que fan els membres de l'organització sindical que ara ens assenyala, no té per costum negociar res fora de les vies legals. Si confon treballar amb negociar, tenen un problema. En qualsevol cas, és el Comitè d'empresa qui ha començat a mantenir reunions de treball amb la direcció de l'Entitat sobre el contingut d'un futur conveni que harmonitze les condicions de les quatre entitats/empreses integrades.
- El Comitè d'Empresa d'EIGE, està compost per nou membres (3 INTERSINDICAL VALENCIANA, 2 CSIF, 2 UGT, 1 CCOO, 1 SI) en el qual les línies de treball s'estableixen de forma col·legiada. No solament pel model d'acció sindical de la majoria d'INTERSINDICAL VALENCIANA, sinó perquè la configuració del mateix exigeix acords per a establir majories.
- Quant a la naturalesa fixa o no del personal d'aquesta entitat cal recordar que, originalment, totes les persones treballadores eren personal laboral indefinit de les entitats d'origen. Que la llei 1/2013 conculcava els drets laborals d'aquest col·lectiu i, en aqueix sentit, el Comitè d'empresa d'EIGE juntament amb la Representació del personal d'IVACE van promoure, amb l'adhesió expressa de totes les organitzacions sindicals (Intersindical-STAS, CSIF, CCOO, UGT i SI) la modificació d'aquesta llei. La proposta va ser assumida per tots els grups polítics de l'oposició i finalment aprovada en les Corts per unanimitat. Tal vegada aquests companys lamenten no haver sigut capaços de liderar un moviment d'unitat i consens tan important per a l'estabilitat laboral dels treballadors i les treballadores afectats; labor elogiada per la seua exemplaritat des de diversos àmbits polítics i sindicals.
- En relació a l'estudi d'un Conveni propi hem d'indicar que aqueixa ha sigut la postura interna adoptada des del si del Comitè i, com a INTERSINDICAL VALENCIANA, considerem que el II Conveni Col·lectiu de Personal Laboral de la Generalitat Valenciana (1995) està obsolet perquè ha sigut superat per normativa posterior. D'altra banda, suposar que ho fem per augmentar la flexibilitat és a dir, almenys, una suposició de dubtosa bona intenció.
Si be no solem entrar a desmentir les habituals desinformacions a les quals aquests companys ens tenen acostumats, en aquest cas i atès que han pretès utilitzar aquestes afirmacions de dubtosa veracitat per a intentar danyar a una organització sindical que ha mantingut i manté la seua coherència, fins i tot en períodes electorals, no podem sinó respondre per a deixar clar que s'estan barrejant coses que gens tenen a veure amb el fons de l'assumpte. Novament aquesta organització sindical confon els àmbits de negociació que li corresponen.
En conclusió, l'única cosa certa és que INTERSINDICAL VALENCIANA va ser l'opció més votada en les ultimes eleccions d'EIGE. I açò, a pesar que la seua celebració va ser motivada per la revocació de l'anterior Comitè promoguda des de dins de l'antic Comitè per membres pertanyents a UGT.