Un pas endavant per a seguir fent camí: Eleccions sindicals 2019

Durant massa anys hem travessat una crisi evidenciada per l’infrafinançament en els distints àmbits públics: falta d'oposicions, precarietat en l'ocupació, no substitució de baixes i jubilacions, falta de concursos que desenvolupen la carrera professional del funcionariat, congelació dels salaris, pèrdua de drets en la conciliació de la vida laboral, familiar i personal... Les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l’administració pública han suportat molt de temps de paràlisi i, potser per això, perquè tot el treball estava per fer, aquesta darrera legislatura ens deixa el regust agredolç d'allò que no s'ha pogut acabar.

09 / 05 / 2019 | Intersindical funció pública eleccions2019 eleccions sindicals campanya electoral


#És temps de tindre temps: Cal treballar menys hores per a treballar més persones

És temps de tindre temps: Per les 32 hores setmanals distribuides en quatre jornades
Ara, amb Intersindical, fes un pas endavant
El canvi de govern al País Valencià en 2015 va possibilitar que la nostra organització sindical deixara de topar contra la paret i es va obrir una primera via per a negociar i revertir el que la crisi ens havia furtat. L’actitud, però, ha estat vigilant perquè els responsables polítics compliren amb la responsabilitat que tenen amb les persones que treballen en l’administració.

Des d’STAS hem lluitat perquè la transparència tornara a enlluernar cada actuació, perquè es recuperara la confiança en els serveis públics i s’aturara la seua deriva privatitzadora. Ens hem il·lusionat amb cada pas avant donat amb les educadores i els agents mediambientals, amb cada conquesta hem sigut conscients que es milloraven els drets i les condicions de treball de les persones.

Totes les lluites en una mateixa lluita
Ens hem oposat de manera ferma a totes les retallades contra l’estat de benestar en una lluita que hem desplegat en negociacions, meses, pactes i jutjats, en tots els casos per a reclamar el que és just i necessari per a la dignitat de les persones, el seu benestar i, sobretot, la salut social.

Ara arriba un moment decisiu. Cal reflexionar, fer balanç del que s'ha fet en l’últim període i decidir cap a on volem anar en el pròxim exercici. Els temps ens ho posen molt difícil. La campanya per a elegir els nostres delegats i delegades sindicals succeirà a les eleccions generals, autonòmiques i municipals. Aquesta coincidència no obstaculitzarà la tasca de STAS com a sindicat independent i autònom, políticament i econòmicament.

Ens juguem la representació de les treballadores i treballadors i això es tradueix en una expectativa i un potencial per al canvi. En les actuals circumstàncies ningú no pot llançar la tovalla. Hem d’aprofitar les conquestes socials de la gent que ens va precedir i exercir el nostre dret al vot.


És temps de tindre temps: 32 hores setmanals distribuides en quatre jornades
Ara cal plantejar-se com volem que les nostres delegades i delegats treballen per nosaltres i en això cal concentrar les nostres forces. Si es confirma que arriba una primavera econòmica, la nostra voluntat és clau perquè es distribuïsquen equitativament els guanys i evitar el que va ocórrer en el passat. Les millores han de revertir en el conjunt de treballadores i treballadors de l’administració que tant de temps hem estat suportant les retallades dels governs de torn. És l’hora de recuperar el poder adquisitiu perdut, cal seguir lluitant pels nostres drets.

STAS aposta per les persones. Si en les lluites anteriors amb l'administració ens hem bolcat amb tota l’energia, com un David front al Goliat totpoderós, ha sigut per la força que ens dóna la confiança de la gent que ens dóna suport, votants, afiliades i afiliats, simpatitzants. Acceptem com el primer dia la responsabilitat de dur a terme un treball ben fet a fi de contribuir a la millora de les condicions laborals de tots els col·lectius que conformen l'administració pública.

Ara toca fer un pas endavant. Perquè somiem que amb esforç es poden aconseguir coses, guanyar lluites, posar la dignitat de les persones en primer planol de l'agenda política , defensar els seus drets i integrar-nos en el seu recorregut col·lectiu cap a una societat més justa. Depén de totes i tots poder comptar amb els mitjans necessaris, humans i materials, per a seguir fent eixe camí. En aquest recorregut, només el recolzament dels treballadors i treballadores dóna sentit al nostre compromís.