Una reflexió a propòsit del cas Cooperació

Aquests dies s'ha dictat la sentència del cas Cooperació, també conegut com cas Blasco-I. A pocs dies de començar el cas de l'hospital d'Haití, o cas Blasco-II, Intersindical Valenciana, en tant que sindicat de la Funció Pública, creu que se'n poden extreure lliçons importants.

30 / 05 / 2014 | Intersindical corrupció


Una imatge d'altres temps... certament recents

Altres persones funcionàries han mantingut la seua professionalitat fins el punt d'enfrontar-se amb el poder
No solament s'ha condemnat a alts càrrecs per malversació i prevaricació, sinó que finalment també han estat condemnats funcionaris i funcionàries, víctimes d'una lleialtat mal entesa al càrrec polític que demanava que es feren coses que, amb la llei en la mà, no es podien fer.
Alhora, hem tingut l'enorme satisfacció de veure com altres persones funcionàries han mantingut la seua professionalitat fins el punt d'enfrontar-se amb el poder, primer en l'intern de la conselleria i acabar declarant en judici després. No li donem a passar al nostre pitjor enemic el que deuen haver passat estes persones. Des d'ací els donem les gràcies, porquè la seua dignitat ens dignifica a totes i tots.
No serà Intersindical Valenciana qui diga que l'Administració ha de tenir un poder diferent o contraposat al poder executiu del Consell i dels alts càrrecs nomenats per aquest, però sí que recordem a tothom que la professionalitat, l'imperi de la llei, l'estat de dret i el bé comú no són paraules buides, sinó que totes elles tenen significats certs i concrets.
No val qualsevol cosa "perquè hem guanyat les eleccions". Cal tenir i mantenir la dignitat professional funcionarial sempre, i fugir de regals enverinats.
Massa funcionaris i funcionàries han defensat la no convocatòria de concursos "perquè-encara-no-tinc-els-punts-que-vaig-a-guanyar-amb-una-comissió-de-serveis-a-dit"; o han mantingut que la lliure designació era el mètode ideal per a repartir les responsabilitats i les competències.
Massa vegades s'ha mirat cap a un altre costat per a guanyar un euro que potser no estaves segur que et corresponguera.
No hem prevaricat? No hem malversat? Potser no, però igual hem estat excessivament complaents amb els qui tenien el poder, sense qüestionar-nos si estàvem fent bé la faena per la qual ens paguen.
Mai no és tard per rectificar.