Unanimitat sindical contra les RLTs en la Mesa Sectorial

Davant la pròxima publicació de les RLTs, Intersindical manifesta la seua disconformitat per les nombroses contradiccions argumentals de l’Administració i una dinàmica procedimental que ha eludit la negociació efectiva.

01 / 11 / 2016 | Intersindical rlt


A 28 d’octubre, en Mesa Sectorial de Negociació de la Funció Pública, l’Administració ha convocat les organitzacions sindicals per a concelebrar una litúrgia de la decepció en la qual, embolcallada en una dramatúrgia expositiva exuberant, ens presenta una proposta de RLTs cimentada en un oxímoron argumental que exigeix de totes i tots nosaltres un acte de fe.
Per començar, com a dogma d’aquesta fe, ens hem de creure que no hi ha un cèntim a la caixa, una realitat de la qual sembla tothom, llevat de l’administració, érem plenament conscients, per la qual cosa qualsevol reclassificació de llocs de treball que comporte una despesa econòmica resulta del tot impossible i inapropiada.

A més a més, també cal esperar, com a un nou Messies, l’arribada d’una nova llei de la funció pública que ens ha de portar una reestructuració global, cohesionada, i coherent de la plantilla. I es clar, ara no és moment d’abordar reclassificacions parcials que poden fragmentar aquest procés; Tanmateix, fa poc més d’una setmana ens varen sorprendre amb la reclassificació del cos de l’advocacia de la Generalitat per la via de la llei d’acompanyament dels pressuposts, defugint tots els procediments negociadors establerts.

És clar que compartim fil per randa tot l’argumentari respecte als nivells de responsabilitat, l’ampliació del ventall funcional i l’increment de la càrrega de feina que fan inajornable aquesta reclassificació, però el ben cert és que aquests arguments, tot al contrari que la sabateta de vidre de la ventafocs, li encaixen a la perfecció a la totalitat de col·lectius laborals al servei de la Generalitat Valenciana.

Perquè en acceptar que hi ha disfuncions classificatòries que exigeixen una actuació immediata , caldrà identificar-les i establir els criteris per a determinar les prioritats o ens veurem abocats a convertir-nos en l’element inductor de tot un seguit d’injustícies fetes per fer justícia.

Pel que fa a les modificacions que no comporten cap despesa econòmica, cal dir que s’han acceptat qüestions menors referents a adequar la denominació d’alguns llocs, eliminar algun requisit impossible, com ara el carnet de conduir BTP que ja no existeix, o el canvi de naturalesa jurídica de llocs laborals a funcionarials.

Tanmateix, no hi ha cap proposta respecte als llocs funcionarials classificats com a no permanents, un recurs del qual la Conselleria d’Educació abusa fins a extrems escandalosos i que tan sols tenen justificació des d’una política de personal, o més bé contra el personal, que pensàvem ja estava definitivament superada. Tot i que des d’Intersindical hem explicat reiteradament que no existeix cap justificació objectiva per a aquesta classificació i hem fet diferents propostes per a reconduir una situació que incrementa la precarietat d’aquests llocs de treball , al temps que els fa inaccessibles al personal funcionari de carrera, l’única resposta que hem obtingut de l’Administració és el silenci.

Respecte al segon punt de l’ordre del dia, precs i preguntes, abans de començar, l’administració es va avançar en informar-nos de la situació del decret de selecció, el qual encara ha de patir algunes modificacions puntuals per a atendre les indicacions de l’informe de l’advocacia i després s’haurà de remetre al Consell Jurídic Consultiu. En definitiva, continuem esperant un decret que ja s’ha guanyat el malnom de Ferran VII, el Desitjat.

En aquest punt també, després d’explicar que l’ampliació, que s’ha produït enguany, dels terminis per a gaudir dels dies addicionals de vacances i assumptes propis, recuperats a final d’any passat, pot provocar algunes dificultats per a gaudir de la totalitat d’aquests permisos dins dels terminis establerts, Intersindical proposa l’ampliació permanent del termini per a gaudir d’aquests dies addicionals. Davant aquesta proposta, l’Administració es manifesta favorablement i ho inclourà com a proposta d’Acord de la propera convocatòria de Mesa Sectorial.

I per a acabar, tornem a presentar un document, prèviament enregistrat, exigint la convocatòria immediata i urgent de la Mesa Tècnica per a negociar la classificació i condicions de treball del Personal Educador d’Educació Especial, Educació Infantil i Fisioterapeutes de Centres Educatius.