16d’abril Intersindical Valenciana et crida a les mobilitzacions de les persones Jublilades


14 / 03 / 2018 | Roberto Company Vidal

gaiato La Intersindical Valenciana i el seu Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades criden a la participació massiva en les mobilitzacions convocades per la Coordinadora Estatal en defensa del sistema públic de pensions per el proper dilluns 16 d'abril. El Sindicat forma part de la Coordinadora Estatal i de la Coordinadora Valenciana que han convocat, des de fa mesos, accions per plantar cara al govern espanyol que està empobrint les persones pensionistes actuals i que posa en perill les pensions pels futurs pensionistes. Intersindical Valenciana considera, davant la resposta del govern espanyol a les mobilitzacions dels darrers dies, cal intensificar la pressió per donar-li la volta a la situació actual fins aconseguir les reivindicacions que es plantegen. Intersindical Valenciana proposa, entre altres mesures, les següents: .- No al 0,25%. Revaloració automàtica de les pensions segons l’IPC real. .- Recuperació del poder adquisitiu perdut des de 2011. .- Reconèixer les pensions com un dret constitucional i incloure-les en els Pressupostos Generals de l’Estat. .- Restablir la jubilació ordinària als 65 anys. .- Derogació de les reformes de les pensions de 2011 i 2013. .- Eliminació del factor de sostenibilitat de les pensions. .- Establiment d’una pensió mínima de 1080 euros que garantesca una vida digna com estableix la Carta Social Europea. .- Acabar amb la bretxa salarial de gènere en les pensions. .- Eliminar de tot tipus de copagament. .- Garantir el subministrament dels serveis bàsics (aigua, gas, llum, transport…). .- Derogació de la reforma laboral El Sindicat considera que la majoria de la societat comparteix les reivindicacions sobre les pensions per la qual cosa aposta per l’articulaciód’una majoria parlamentària que promulgue una llei que garantisca unes pensions públiques dignes i suficients i una vida digna a les persones pensionistes actuals i futures. Finalment, des del Sindicat es demana al president Rajoy i als ministres Montoro i Bañez que deixen de manipular i d’insultar les persones pensionistes, les treballadores i treballadores, en actiu o en situació d’atur, i la societat en general i que es dediquen a treballar per respondre a les demandes socials o que se’n vagen a casa. Concentracions Alacant. Plaça Ajuntament, 12 hores Callosa de Segura. Plaça Espanya. 10.30 hores Ibi. Ajuntament. 12 hores València. Plaça Ajuntament. 11.30 hores Manifestacions Castelló. Plaça Major. 19 hores. Elx. Plaça de Baix - Ajuntament. 12 hores. Ontinyent. Pl. Ajuntament a Pl. Concepció. 18.30 hores Oriola. C/ Marqués d’Arneva a Ajuntament. 12 hores Petrer. Avda Reina Sofia a Plaça Castelar (Elda). 11.30 hores Torrevella. Pl. Constitució a Plaça Ajuntament 12 hores Acte informatiu sobre les pensions Intervenen: Héctor Illueca i Beatriu Cardona. Seu Intesindical Valenciana. C/Juan de Mena, 18-baixos, València. 18 hores.

La Intersindical Valenciana y su Sindicato de Personas Pensionistas y Jubiladas llaman a la participación masiva en las movilizaciones convocadas por la Coordinadora Estatal en defensa del sistema público de pensiones para el próximo lunes 16 de abril.

El Sindicato forma parte de la Coordinadora Estatal y de la Coordinadora Valenciana que han convocado, desde hace meses, acciones para hacer frente al gobierno español que está empobreciendo las personas pensionistas actuales y que pone en peligro las pensiones para los futuros pensionistas.

Intersindical Valenciana considera, ante la respuesta del gobierno español a las movilizaciones de los últimos días, hay que intensificar la presión para darle la vuelta a la situación actual hasta conseguir las reivindicaciones que se plantean.

Intersindical Valenciana propone, entre otras medidas, las siguientes:
.- No al 0,25%. Revalorización automática de las pensiones según el IPC real.
.- Recuperación del poder adquisitivo perdido desde 2011.
.- Reconocer las pensiones como un derecho constitucional y incluirlas en los Presupuestos Generales del Estado.
.- Restablecer la jubilación ordinaria a los 65 años.
.- Derogación de las reformas de las pensiones de 2011 y 2013.
.- Eliminación del factor de sostenibilidad de las pensiones.
.- Establecimiento de una pensión mínima de 1080 euros que garantice una vida digna como establece la Carta Social Europea.
.- Acabar con la brecha salarial de género en las pensiones.
.- Eliminar de todo tipo de copago.
.- Garantizar el suministro de los servicios básicos (agua, gas, luz, transporte ...).
.- Derogación de la reforma laboral.

El Sindicato considera que la mayoría de la sociedad comparte las reivindicaciones sobre las pensiones por lo que apuesta por la articulaciód’una mayoría parlamentaria que promulgue una ley que garantice unas pensiones públicas dignas y suficientes y una vida digna a las personas pensionistas actuales y futuras.

Finalmente, Intersindical Valenciana considera que el sistema de pensiones púbicas está en peligro por culpa de las políticas laborales, sociales y económicas de los gobiernos y por las directrices europeas que pretenden privatizarlas. Hay, pues, darles la vuelta para garantizar ingresos por la vía de la seguridad social y los presupuestos, con lo que se aseguran unas pensiones públicas dignas para todas y todos. Para hacerlo, hay que aumentar la presión para impedir nuevos pactos o nuevas normas que perjudican las personas pensionistas actuales y futuras, por lo que llamamos a participar en las movilizaciones que están convocadas para el día 16 de abril.

Concentraciones
Alacant. Plaça Ajuntament, 12 horas
Callosa de Segura. Plaza España. 10.30 horas
Ibi. Ajuntament. 12 hores
València. Plaça Ajuntament. 11.30 hores

Manifestaciones
Castelló. Plaza Major. 19 horas.
Elx. Plaza de Baix -  Ajuntament. 12 horas.
Ontinyent. Pl. Ajuntament a Pl. Concepció. 18.30 horas
Orihuela. C/ Marqués de Arneva al Ajuntamiento. 12 horas
Petrer. Avda Reina Sofia a Plaça Castelar (Elda). 11.30 horas
Torrevieja. Pl. Constitución a Plaza Ajuntamiento 12 horas

Acte informatiu sobre les pensions
Intervenen: Héctor Illueca i Beatriu Cardona. Seu Intesindical Valenciana. C/Juan de Mena, 18-baixos, València. 18 hores.