MOBILITZACIONS? SI! contra els retalls de personal, per les 35 hores, pel cobrament de l’IPC buitrej


23 / 04 / 2015 | correus

                    en valencià

MOBILITZACIONS? SI! contra els retalls de personal, per les 35 hores, pel cobrament de l’IPC buitrejat, pel concurs de trasllats,... ja!

EL 27 d’abril, estem convocats, per continuar i incrementar les mobilitzacions, amb UNITAT SINDICAL a Correus, per a la millora de les condicions laborals i socials del personal a Correus, amb l’esperança del canvi de governs a moltes ciutats, al nostre País i el govern de l’estat Espanyol.

En la reunió anterior.- es registrà d’un escrit a la taula de negociació reivindicant la solució a la situació del personal fix discontinu. Cal recordar que des del STAS-IV de Correus, agost de 2011, vam proposar a la direcció de Correus:
1. QUE s’oferís a les companyes i companys de les LLISTES D’EXPECTATIVA, la possibilitat de passar als contractes i situacions de la modalitat dels fixos discontinus.
2 Al gener de 2010 STAS-IV vam proposar que les treballadores i treballadors que superen els processos d’ingrés, pugen participar en els CONCURSOS PERMANENTS de TRASLLATS i mentre no se li adjudique destinació a l’empleat que ha superat aquests diferents processos d’ingrés, se li contracte de FORMA INDEFINIDA PERÒ SENSE LLOC dE TREBALL DETERMINAT.
3.- QUE les borses d’ocupació temporal en Correus deixen de ser rotatives i ELS CONTRACTES ES DONEN A AQUELLA PERSONA QUE TINGA MES PUNTUACIÓ A LA BORSA CORRESPONENT. (juliol de 2009).

Tots els sindicats no firmadors ens reafirmem en la necessitat d’afrontar la Negociació Col·lectiva a Correus amb la major unitat sindical possible i ens comprometem a continuar treballant per aconseguir-la. Emplacem a la resta de sindicats que reflexionen i s’uneixen en pròximes convocatòries a este espai d’unitat, que entenem, igual que la majoria de la plantilla, podria constituir la millor arma per a la defensa i millora de les nostres condicions laborals. I des de l’STAS-IV, demanem a tots els sindicats presents a la mesa de negociació del IV Conveni i Acord Funcionarial i aquells sindicats no presents a la referida mesa, a una proposta concreta: convocatoria inmediata del CONCURS PERMANENT DE TRASLLATS.

Compartim la certesa que l’III Conveni Col·lectiu manté la ultraactivitat fins a la signatura d’un nou acord, de manera que la negociació pot i s’ha de fer amb la calma suficient que ens permeti fer les coses bé: pas a pas, amb unitat sindical, comunicació i consulta a tota la plantilla, podrem plantejar en cada moment les mobilitzacions necessàries per impedir que Correus i la SEPI duguin a terme els seus plans d’introduir els aspectes més negatius de la Reforma Laboral de Rajoy en aquesta negociació i aconseguir millores en les nostres condicions de treball.

Les mobilitzacions plantejades, ara per l’Abril i maig de CCOO, UGT, SL i CSIF no s’han gestionat precisament amb estes premisses d’unitat i participació, però a les dates seleccionades (plena campanya de d’eleccions), podrien ser, sempre i quan no siga un nou engany ( vaga del 27N, i la desconvocacions de 22 i 23D): unes dades on podriem marcar molt clarament les reivindicacions del col.lectiu dels treballadors i treballadores de Correus. Des de l’STAS-IV de Correus, creiem que la convocatòria de les mobilitzacions dels sindicats, que ho firmen tot, son un brindis al sol. Un nou engany, que com a molt vol ensenyar, les dens el 4 de maig i a continuació, desinflar-se o justificar quansevol cosa que els done Correus, que per cert, té marge per donar el que ens han furtat, en sous( més del 2% d’IPC y les ¾ parts de la paga de nadal de 2012) i drets.

Anem a continuar treballant des d’este espai d’unitat, però no només pel que fa a la negociació col·lectiva a Correus. Ens hem proposat també, lluitar també conjuntament contra els problemes comuns amb la resta de els i les treballadores i posar damunt la taula reivindicativa: la rebaixa de l’edat de jubilació, les 35 hores de jornada semanal, per la clausula de revisió salarial, anar en contra de les retallades en educació i sanitat, pel salari social a aquelles persones que no tenen l’oportunitat de tenir feina. Així com concretar les reivindicacions que en aquests moments són els causants del malestar general de la plantilla:
La situació del personal fix i fix-discontinu. Si les condicions pactades en el conveni segueixen vigents (ultraactivitat), perquè no es convoca el Concurs de Trasllats?
Contra la supressió de llocs de treball i la falta de contractació. Les condicions laborals del personal de Correus-exprés i l’acte Dumping que també influeixen en la qualitat de l’ocupació a Correus.
• Denúncia del protocol de seguretat, que en aquests moments, amb l’augment de la paqueteria i la falta de mitjans (carros amb clau, motos, furgonetes i personal) és impossible de complir per part de les i els repartidors. Un cop més ens volen fer responsables, fins i tot amb mesures disciplinàries, de la manca de mitjans i la mala gestió de la Direcció de Correus.             
                                                           
DEFENSA D’UN OCUPACIÓ I SERVEI PÚBLIC DE QUALITAT, PEL BLINDATGE DAVANT LA REFORMA LABORAL, PER LA MILLORA DE LES NOSTRES CONDICIONS LABORALS,  LA CONSULTA A LA PLANTILLA ABANS DE LA SIGNATURA DE QUALSEVOL ACORD.

CONVOCATORIA JA! DEL CONCURS PERMANENT DE TRASLLATS.

                          en castellano
¿MOVILIZACIONES? ¡SI! contra los recortes de personal, por las 35 horas, por el cobro del IPC buitreado, concurso de traslados, ... ya!

EL 27 de abril estamos convocados, para continuar e incrementar las movilizaciones, con la UNIDAD SINDICAL en Correos, para la mejora de las condiciones laborales y sociales del personal en Correos, con la esperanza del cambio de gobiernos en muchas ciudades, el nuestro País y el gobierno del estado Español

En la reunión anterior.- se registró un escrito en la mesa de negociación reivindicando la solución a la situación del personal fijo discontinuo. Cabe recordar que desde el STAS-IV de Correos, agosto de 2011, propusimos la dirección de Correos:

1. QUE ofreciera a las compañeras y compañeros de las LISTAS DE EXPECTATIVA, la posibilidad de pasar a los contratos y situaciones de la modalidad de fijos discontinuos.

2 En enero de 2010 STAS-IV propusimos que las trabajadoras y trabajadores que superan los procesos de ingreso, suben participar en los CONCURSOS PERMANENTES de TRASLADOS y mientras no se le adjudique destino al empleado que ha superado estos diferentes procesos de ingreso, se le contrato de FORMA INDEFINIDA PERO SIN puesto de trabajo determinado.

3.- QUE las bolsas de empleo temporal en Correos dejan de ser rotativas y LOS CONTRATOS SE DAN A AQUELLA PERSONA QUE TENGA MAS PUNTUACIÓN EN LA BOLSA CORRESPONDIENTE. (Julio de 2009).

Todos los sindicatos no firmadores nos reafirmamos en la necesidad de afrontar la Negociación Colectiva en Correos con la mayor unidad sindical posible y nos comprometemos a seguir trabajando para conseguirla. Emplazamos al resto de sindicatos que reflexionen y se unen en las próximas convocatorias en el espacio de la unidad, que entendemos, al igual que la mayoría de la plantilla, podría constituir la mejor arma para la defensa y mejora de nuestras condiciones laborales. Y desde el STAS-IV, pedimos a todos los sindicatos presentes en la mesa de negociación del IV Convenio y Acuerdo Funcionarial y aquellos sindicatos no presentes en la referida Mesa, en una propuesta concreta: convocatoria inmediata del CONCURSO PERMANENTE DE TRASLADOS.

Compartimos la certeza de que el III Convenio Colectivo mantiene la ultraactividad hasta la firma de un nuevo acuerdo, por lo que la negociación puede y se debe hacer con la calma suficiente que nos permita hacer las cosas bien: paso a paso, con unidad sindical, comunicación y consulta a toda la plantilla, podremos plantear en cada momento las movilizaciones necesarias para impedir que Correos y la SEPI lleven a cabo sus planes de introducir los aspectos más negativos de la Reforma Laboral de Rajoy en esta negociación y lograr mejoras en nuestras condiciones de trabajo.

Las movilizaciones planteadas, ahora en abril y mayo de CCOO, UGT, SL y CSIF no se han gestionado precisamente con estas premisas de unidad y participación, pero las fechas seleccionadas (plena campaña de elecciones), podrían ser , siempre y cuando no sea un nuevo engaño (huelga del 27N, y la desconvocatoria de 22 y 23D): unas fechas donde podríamos marcar muy claramente las reivindicaciones del colectivo de los trabajadores de Correos. Desde el STAS-IV de Correos, creemos que la convocatoria de las movilizaciones de los sindicatos firmadores de todo, de abril y mayo de 2015: son un brindis al sol. Un nuevo engaño, que como mucho quiere enseñar, los dientes el 4 de mayo y a continuación, desinflarse y justificar cualesquier cosa que les dé Correos, que por cierto, tiene margen para dar lo que nos han racaneado, en sueldos (más del 2% de IPC y las ¾ partes de la paga de navidad de 2012) y derechos.

Vamos a seguir trabajando desde este espacio de unidad, pero no sólo en cuanto a la negociación colectiva en Correos. Nos hemos propuesto también, luchar también conjuntamente contra los problemas comunes con el resto de los trabajadores y poner sobre la mesa reivindicativa: la rebaja de la edad de jubilación, las 35 horas de jornada semanal, la cláusula de revisión salarial, ir en contra de los recortes en educación y sanidad, por el salario social a aquellas personas que no tienen la oportunidad de tener trabajo, ... Así como concretar las reivindicaciones que en estos momentos son los causantes del malestar general de la plantilla de Correos:

• La situación del personal fijo y fijo-discontinuo. Si las condiciones pactadas en el convenio siguen vigentes (ultraactividad), porque no se convoca el Concurso de Traslados?

• Contra la supresión de puestos de trabajo y la falta de contratación. Las condiciones laborales del personal de Correos-expreso y el acto Dumping que también influyen en la calidad del empleo en Correos.

• Denuncia del protocolo de seguridad, que en estos momentos, con el aumento de la paquetería y la falta de medios (carros con llave, motos, furgonetas y personal) es imposible de cumplir por parte de las y los repartidores. Una vez más nos quieren hacer responsables, incluso con medidas disciplinarias, de la falta de medios y la mala gestión de la Dirección de Correos.

DEFENSA DE UN EMPLEO Y SERVICIO PÚBLICO DE CALIDAD, POR BLINDAJE ANTE LA REFORMA LABORAL, PARA LA MEJORA DE NUESTRAS CONDICIONES LABORALES, LA CONSULTA A LA PLANTILLA ANTES DE LA FIRMA DE CUALQUIER ACUERDO.

CONVOCATORIA YA! DEL CONCURSO PERMANENTE DE TRASLADOS.


—————————STAS-IV de Correus
Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Administració i dels Serveis Públics-Intersindical Valenciana de Correus
Tel.- 665 637 900 fax 963943725   EMAIL.- .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Plaça Gabriel Miró, 7-3ªplanta ALACANT 03001