Sobre l’ingrés i els diferents tipus de contractacions de Correus


03 / 10 / 2006 | Intersindical

Sobre l’ingrés i els diferents tipus de contractacions de Correus

El II Conveni t publicat el 25 de setembre de 2006 (ratificat en quan a les contractacions el III Conveni)

Article 28 (II Conveni de Correus). Principis del Sistema d’Ocupació.
1. Les necessitats estructurals es cobriran per mitjà de personal fix, amb contractes indefinits.

2. Respecte de les necessitats d’ocupació cíclic (vacances, i Nadal) que es repeteixen tots els anys, s’acudirà a la contractació de personal fix discontinu.

3. Contractació temporal per a la cobertura de necessitats puntuals de producció o per a la substitució conjuntural de personal.

Article 30(II Conveni de Correus). Provisió de llocs del grup professional d’operatius.
1. Ingrés. L’accés o ingrés, s’articularà a través de convocatòries. Les bases de les dites convocatòries, fixaran els sistemes selectius, per mitjà de la superació de proves, entrevistes, i/o baremació dels mèrits o aptituds professionals que en ells es contemplen, i que guarden relació amb els llocs oferits.

Així mateix determinaran els seus respectius àmbits territorials i llocs a cobrir.
Article 38 (II Conveni de Correus). Altres modalitats contractuals.
Així mateix, podran celebrar-se qualsevol altre tipus de contractes de treball la modalitat dels quals estiga arreplegada en la legislació vigent. Resumint: Correus pot contractar com vullga.

CAPÍTOL IV (de l’Acord General 19/06/2006)  INGRÉS EN CORREUS
En les convocatòries d’ingrés només podran presentar-se els aspirants que es troben prèviament inscrits i seleccionats en les Borses d’Ocupació, excepte per als aspirants que es troben amb contracte en vigor per a la prestació de servicis en dissabtes, diumenges o festius.
D’esta manera, una vegada realitzat l’oportú procés de selecció, a sol·licitud dels interessats i conforme l’orde de prelació obtingut, s’adjudicaran els llocs de treball que en eixe moment s’oferisquen. Amb la resta de candidats que hagueren superat el procés de selecció es constituiran en cada província les denominades “LLISTES D’EXPECTATIVA D’INGRÉS”.
En cada província existiran tres llistes d’expectativa d’ingrés: una per atenció al client, una altra per a repartiment amb moto, i una tercera per a repartiment a peu i agent/classificació. Els candidats podran estar inscrits en un màxim de dos. No obstant, quan al candidat li adjudiquen un contracte fix-discontinu o fix a temps parcial en una localitat que donares més de 25 quilòmetres, comptats des de la/s localitat/és en la que estiga inscrit en les borses d’ocupació, este podrà renunciar a la contractació, sense decaure de la llista d’expectativa d’ingrés. Una vegada adjudicat un contracte fix en qualsevol de les tres modalitats anteriors el candidat deixarà de formar part de les llistes d’expectativa d’ingrés.
1.3. Modalitats de contractació (segons Convocatòria Ingrés 30/06/06)seran les següents:
• Contracte indefinit a temps complet.
• Contracte indefinit a temps parcial.
• Contracte indefinit a temps parcial per a dissabtes, matinats i caps de setmana.
• Contractes de fixos discontinus per a atendre les necessitats estructurals de caràcter estacional (vacacions, campanya de Nadal, processos electorals, etc.)

Per a configurar de manera clara i inequívoca la voluntat dels candidats, el dia de realització de la prova, tots els candidats hauran d’omplir un apartat específic, on assenyalaran les modalitats de contractació en què es comprometen a treballar. Si el candidat no ompli cap casella s’entendrà que només vol treballar com a contracte indefinit a temps complet.
Ressaltar que esta petició vincularà el candidat en tot este procés d’ingrés.

EL STA-iV, T’INFORMA, DEFÉN ELS TEUS DRETS, I T’AJUDA A TINDRE UN TREBALL FIX I DIGNE. AFILIA’T!


..........................................................
STAS-IV a Correus.- plaça Gabriel Miró, 7-3ª pltª  Alacant (03001)  tel 665 637 900 .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

 

INFORMA sobre el INGRESO y los diferentes tipos de CONTRATACIONES de Correos

El II Convenio de Correos ha estado publicado el 25 de septiembre de 2006 (ratificado en tambien en el III Convenio)

Artículo 28 (II Convenio de Correos). Principios del Sistema de Empleo.
1. Las necesidades estructurales se cubrirán mediante personal fijo, con contratos indefinidos.
2. Respecto de las necesidades de empleo cíclico (vacaciones, y navidad) que se repiten todos los años, se acudirá a la contratación de personal fijo discontinuo.
3. Contratación temporal para la cobertura de necesidades puntuales de producción o para la sustitución coyuntural de personal.
Artículo 30(II Convenio de Correos). Provisión de puestos del grupo profesional de operativos.
1. Ingreso. Este acceso o ingreso, se articulará a través de convocatorias. Las bases de dichas convocatorias, fijarán los sistemas selectivos, mediante la superación de pruebas, entrevistas, y/o baremación de los méritos o aptitudes profesionales que en ellos se contemplen, y que guarden relación con los puestos ofertados. Asimismo determinarán sus respectivos ámbitos territoriales y puestos a cubrir.

Artículo 38 (II Convenio de Correos). Otras modalidades contractuales.
Asimismo, podrán celebrarse cualquier otro tipo de contratos de trabajo cuya modalidad esté recogida en la legislación vigente. Resumiendo: Correos puede contratar como quiera.

CAPÍTULO IV (del Acuerdo General 19/06/2006)  INGRESO EN CORREOS
En las convocatorias de ingreso solo podrán presentarse los aspirantes que se hallen previamente inscritos y seleccionados en las Bolsas de Empleo, salvo para los aspirantes que se encuentren con contrato en vigor para la prestación de servicios en sábados, domingos o festivos.
De esta forma, una vez realizado el oportuno proceso de selección, a solicitud de los interesados y conforme el orden de prelación obtenido, se adjudicarán los puestos de trabajo que en ese momento se oferten. Con el resto de candidatos que hubieran superado el proceso de selección se constituirán en cada provincia las denominadas “LISTAS DE EXPECTATIVA DE INGRESO”.
En cada provincia existirán tres listas de expectativa de ingreso: una para el puesto de atención al cliente, otra para reparto en moto, y una tercera para reparto a pie y agente/clasificación. Los candidatos podrán estar inscritos en un máximo de dos. No obstante, cuando al candidato le adjudiquen un contrato fijo-discontinuo o fijo a tiempo parcial en una localidad que diste más de 25 kilómetros, contados desde la/s localidad/es en la que esté inscrito en las bolsas de empleo, éste podrá renunciar a la contratación, sin decaer de la lista de expectativa de ingreso.
Una vez adjudicado un contrato fijo en cualquiera de las tres modalidades anteriores el candidato dejará de formar parte de las listas de expectativa de ingreso.
1.3. Modalidades de contratación (según Convocatoria Ingreso 30/06/06)serán las siguientes:
• Contrato indefinido a tiempo completo.
• Contrato indefinido a tiempo parcial.
• Contrato indefinido a tiempo parcial para sábados, madrugadas y fines de semana.
• Contratos de fijos discontinuos para atender las necesidades estructurales de carácter estacional (vacaciones, campaña de Navidad, procesos electorales, etc.)
Para configurar de manera clara e inequívoca la voluntad de los candidatos, el día de realización de la prueba, todos los candidatos deberán cumplimentar un apartado específico, donde señalarán las modalidades de contratación en las que se comprometan a trabajar. Si el candidato no rellena ninguna casilla se entenderá que solo quiere trabajar como contrato indefinido a tiempo completo.
Resaltar que esta petición vinculará al candidato en todo este proceso de ingreso.

EL STA-iV, TE INFORMA, DEFIENDE TUS DERECHOS, Y TE AYUDA A TENER UN TRABAJO FIJO Y DIGNO ¡AFILIATE!