STAS-IV de Correus t’informa:  les eleccions sindicals a Correus, seran el 17 de desembre de 2015


25 / 07 / 2015 | correus

eleccions sindicals

STAS-IV de Correus t’informa:  les eleccions sindicals a Correus, seran el 17 de desembre de 2015, en el que estem cridats a votar.


I no s’ha començat presentant un programa de propostes sinó amb la recollida de sol•licituds del vot per correu.

Les persones treballadores han de imposar el seu dret a sol•licitar o no el vot per correu i recordar que tant les sol•licituds com el vot és personal i només es pot delegar amb un poder notarial.

“SOL•LICITUD DE VOT PER CORREU:  sol.licitud personal funcionari  sol.licitud personal laboral

* L’elector que desitge votar per correu ha de formular la seua sol•licitud en escrit dirigit a la mesa electoral coordinadora o la taula electoral laboral (segons es tracte de funcionaris o laborals), on han de constar les dades identificatives i signatura, sent lliure el format de l’escrit i del sobre, en no existir model oficial.

* Els enviaments contenint les sol•licituds de vot seran gratuïts i es cursaran amb caràcter de certificat i urgent.

* L’admissió de les sol•licituds de vot per correu són similars a les de la resta d’eleccions: es realitza personalment, de forma individual i degudament identificat (no serveixen fotocòpies).

* Si se sol•licita per un representant degudament autoritzat de l’elector, la persona autoritzada ha de presentar un poder notarial (no admetent fotocòpia), el representant autoritzat s’identificarà igualment amb dni, passaport o permís de conducció (mai fotocòpia). Un representant només pot representar a una persona.

REMISSIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ PER LA TAULA ELECTORAL AL SOL•LICITANT:

* La mesa electoral remetrà un sobre al sol•licitant per correu certificat, urgent i gratuït, contenint la documentació necessària per a realitzar el vot. El sobre es lliurés de forma personal al destinatari en pròpia mà en un sol intent de lliurament (s’exigirà dni, passaport o permís de conducció), si no s’ha pogut lliurar al destinatari en el seu domicili, es confeccionarà un avís d’arribada per a la seva lliurament en oficina, amb els mateixos requisits, exclusivament al destinatari.

ADMISSIÓ DE VOT PER CORREU:

* Es presentarà en sobre tancat com a correu certificat, urgent i gratuït. només s’admetran els vots cursats en els models de sobres oficials corresponents a ambdós processos (funcionaris, laborals). “

Totes les treballadores han de vetllar pel bon funcionament de les eleccions sindicals, especialment el personal d’atenció al client de les oficines tècniques i auxiliars.

Davant de qualsevol dubte cal negar-se a admetre el vot i consultar-ho amb la direcció de l’oficina o directament amb les Direccions sectorials.

Recalcar, la importància que té actuar en totes les oficines d’acord amb aquestes instruccions estrictament, i amb absoluta imparcialitat. Els directors són els responsables que el personal implicat en l’admissió curs i lliurament del vot per correu coneguin aquestes instruccions.

I advertir aquest mateix personal de la gravetat que pot comportar el seu incompliment (possibles sancions i fins i tot imputacions per la via penal). El subratllat ve al cas, perquè ja es coneix, que algun representant dels treballadors d’un dels sindicats signadors, intentant de certificar sol•licituds en plural de vots per correu, no seus.

Calendari electoral per les eleccions sindicals a Correus

STAS-IV de Correos te informa: las elecciones sindicales en Correos, serán el 17 de diciembre de 2015, en el que estamos llamados a votar.

Y no se ha empezado presentando un programa de propuestas sino con la recogida de solicitudes del voto por correo.

Las personas trabajadoras deben imponer su derecho a solicitar o no el voto por correo y recordar que tanto las solicitudes como el voto es personal y sólo se puede delegar con un poder notarial.

“SOLICITUD DE VOTO POR CORREO:      solicitud personal funcionario    solicitud personal laboral

*  El elector que desee votar por correo debe formular su solicitud en escrito dirigido a la mesa electoral coordinadora o a la mesa electoral laboral (según se trate de funcionarios o laborales), donde deben constar sus datos identificativos y firma, siendo libre el formato del escrito y del sobre, al no existir modelo oficial.

* Los envíos conteniendo las solicitudes de voto serán gratuitos y se cursarán con carácter de certificado y urgente.

*  La admisión de las solicitudes de voto por correo son similares a las del resto de elecciones: se realiza personalmente, de forma individual y debidamente identificado (no sirven fotocopias).

*  Si se solicita por un representante debidamente autorizado del elector, la persona autorizada debe presentar un poder notarial (no admitiéndose fotocopia), el representante autorizado se identificará igualmente con d.n.i., pasaporte o permiso de conducción (nunca fotocopia). Un representante solo puede representar a una persona.


REMISIÓN DE LA DOCUMENTACIÓN POR LA MESA ELECTORAL AL SOLICITANTE:

*  La mesa electoral remitirá un sobre al solicitante por correo certificado, urgente y gratuito, conteniendo la documentación necesaria para realizar el voto. El sobre se entregara de forma personal al destinatario en propia mano en un solo intento de entrega (se exigirá d.n.i., pasaporte o permiso de conducción), si no se ha podido entregar al destinatario en su domicilio, se confeccionará un aviso de llegada para su entrega en oficina, con los mismos requisitos, exclusivamente al destinatario.

ADMISIÓN DE VOTO POR CORREO:

*  Se presentará en sobre cerrado como correo certificado, urgente y gratuito. solo se admitirán los votos cursados en los modelos de sobres oficiales correspondientes a ambos procesos (funcionarios, laborales).”

Todas las trabajadoras deben velar por el buen funcionamiento de las elecciones sindicales, especialmente el personal de atención al cliente de las oficinas técnicas y auxiliares.

Ante cualquier duda hay que negarse a admitir el voto y consultarlo con la dirección de la oficina o directamente con las Jefaturas sectoriales.

Recalcar, la importancia que tiene actuar en todas las oficinas de acuerdo a estas instrucciones estrictamente, y con absoluta imparcialidad. Los directores son los responsables de que el personal implicado en la admisión curso y entrega del voto por correo conozcan estas instrucciones.

Y advertir a este mismo personal de la gravedad que puede entrañar su incumplimiento (posibles sanciones e incluso imputaciones por la vía penal).  El subrayado viene a cuento, porque ya se conoce, que algún representante de los trabajadores de uno de los sindicatos firmadores, intentando de certificar solicitudes en plural de votos por correo, no personales.

Calandario electoral para las elecciones sindicales a Correos

Secció Sindical de l’STAS-IV a Correus.- plaça Gabriel Miró, 7-3ª pltª  Alacant (03001)  tel 665 637 900   .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)