Aprovada la modificació del Decret de Carrera

La Mesa Sectorial de la Funció Pública (Administració de la Generalitat) va ratificar divendres 3 d'octubre la modificació del non-nat decret de carrera. Es culmina així la faena del Conseller Moragues, començada a mitjan agost, que és mereixedora de les dues orelles i cua: la Generalitat deixarà de pagar-nos entre 28 i 30 milions d'euros entre 2015 i 2016, a banda dels que s'ha estalviat des de 2010.

05 / 10 / 2014 | Intersindical retallades mesa sectorial carrera professional


LA CARRERA DE CARAGOLS, DE TAN LENTA, HA ACABAT AMB ELS CARAGOLS A LA LLAUNA

La Mesa va començar amb la intervenció de Pedro García, Secretari Autonòmic d'Administració Pública, refutant l'afirmació d'Intersindical del dia anterior (Mesa General) respecte de que “la casa es cau”. El més curiós és que ho va fer en una mesa sectorial que va trigar prop d'una hora en començar, per raons no explicades...
En fi, que diu que la Carrera és molt bona, i el Decret que la va a desenvolupar, també. Va dir que és un gran èxit la seua implantació, i tot molt “happy”.

La posició d'Intersindical
De forma prèvia, sol·licitem a la Mesa que conste en acta que, per a que no hi haja equívocs ni interpretacions errònies, “la Intersindical no està en contra de la Carrera Professional, però sí està en contra del text que la va a regular”.
Per al Sindicat, aquest Decret naix coix i tard:
COIX: perquè discrimina a un sector important de l'Administració de la Generalitat, i
TARD: perquè aquest procés es va iniciar en 2008 i acabarà -si acaba- en 2017, 10 anys després.
És un text coix perquè castiga aquelles persones que han complit el seu compromís amb l'Administració, amb motivació, responsabilitat i superació: les persones que han promocionat d'un grup a un altre superior. Les castiga perquè les relega als grups inferiors dels que es composa la Carrera.
Coix perquè deixa fora al personal interí, contravenint les normatives europees en matèria retributiva per a aquest col·lectiu.
S'ha aprobat un text basat en retallades sobre retallades, i per aquesta raó Intersindical no es FIA d'aquest Consell que incompleix sistemàticament els acords. No es fia, perquè en maig són eleccions, per la cosa afirmem que les preses per aprovar-lo són electoralistes. I no es fia, perquè el Consell de Ministres pot decretar que congelació salarial anunciada per a 2015 s'incompleix per entendre que la carrera és increment salarial.
Finalment, Intersindical va sol·licitar la seua retirada i l'apertura de noves negociacions reals.

La resta de sindicats signaren l'acord. Els seus motius, els que ja han exposat, responsabilitat, treballar a favor de la carrera, etc. Criticaren la postura d'Intersindical perquè (resumint) “no se puede estar a favor de la Carrera y en contra del Decreto”, argument tan feble que cau del seu propi pes.
El més curiós és que reconeixen “que no es el mejor texto, no es el mejor decreto, pero que es bueno empezar con algo”.

Contestació del Secretari Autonòmic a Intersindical:
Respecte a què arriba tard, “el pasado es pasado y este es el momento…”. O siga, que "pelillos a la mar"
Pel que fa a la “coixera”, va dir que “este texto está avalado por infinidad de informes jurídicos.", insultant la nostra intel·ligència, ja que els informes són d'encàrrec i es limiten a assenyalar la conformitat amb la legislació del que se li presenta al davant, no es demana un informe jurídic complet sobre tota la legislació.
En fi, que torna a realitzar un “cant al sol”, de lo bo que és la Carrera, que finalment s'ha implantat i que a pesar del que es diga “garantiza que se va a implantar”. De la qual cosa, Intersindical se n'alegrarà infinit, i estarem encantats i encantades d'esvair les nostres desconfiances.