Comença la negociació de l’acord d’estabilitat i l’ordre de borses

Passat mes de gener, la Direcció General de Funció Pública ens va lliurar un esborrany de proposta d’acord de la Mesa Sectorial de Funció Pública per al desenvolupament d'un pla d'estabilitat en l'ocupació pública per al període 2017-2019. Si fa no fa, per la mateixa data va posar en joc simultàniament un esborrany d’ordre de borses d’ocupació temporal i l’avantprojecte de llei de la funció pública valenciana.

12 / 02 / 2018 | Intersindical personal interí ordre de borses mesa tècnica drets laborals acord d'estabilitat


El mínim que li podem exigir a l'actual govern, és el compliment d'allò que ha promès la ciutadania durant una campanya electoral que ha durat més de vint anys: Rescatar les persones.
I per a fer-ho, res millor que començar pe ordenar la pròpia casa i rescatar el seu personal.
#no són llocs de treball, són persones

La presentació coincident de propostes auto-invalidants, per una simple qüestió de jerarquia normativa, i els terminis impossibles per a abordar una negociació real i de bona fe, han portat totes les anàlisi a la mateixa conclusió: Aquest pack normatiu constitueix un ERO encobert amb el qual tan sols es persegueix substituir un personal que s’ha deixat la vida i la salut al servei de la ciutadania, per la qual cosa ha acumulat drets, per un altre, a ser possible nu de drets i d’experiència i, per això mateix, econòmicament més rendible.
Durant aquest temps hem convocat el personal a un procés assembleari en el qual han participar poc mes de dos centenars de treballadores i treballadors. D’aquestes convocatòries cal destacar el rebuig radical a les propostes de l’administració respecte al reconeixement dels serveis prestats i, a més, la ferma decisió del personal a defensar els seus drets davant qualsevol intent d’agressió, per la qual cosa es va acordar iniciar una campanya de mobilització progressiva en paral·lel a les negociacions.
Davant les dues primeres sessions, convocades per avui, 13 de febrer, com a mostra de la bona fe negociadora i la total disposició per a treballar en la recerca de solucions consensuades i satisfactòries per a totes les parts afectades, després d’haver consultat amb el personal hem decidit deixar sense efecte la primera de les convocatòries de concentració.
A més a més, hem plantejat l’administració el següent:
En primer lloc, reclamem una negociació real, global i transversal, sobre els mecanismes i estratègies d’accés a l’ocupació pública davant l’estat d’excepció laboral al qual s’ha portat de manera intencionada l’administració valenciana.
Entenem que sense un projecte global, el qual contemple un acord de mínims irrenunciable, ens aboquem inevitablement a un procediment eminentment tècnic, una negociació fragmentada i parcial amb la qual de cap manera podrem resoldre la problemàtica actual. Però a més, amb aquesta dinàmica correm el perill de fer pagar el personal les conseqüències de l’objecció de consciència respecte a la legalitat que va caracteritzar les anteriors legislatures.
Els objectius mínims de la negociació que plantegem han de prioritzar la recuperació dels llocs de treball perduts durant els anys de retallades sistemàtiques, reparar els efectes de les agressions laborals continuades que han patit les treballadores i treballadors públics la qual cosa passa necessàriament per la recuperació de drets i condicions de treball i, a més, el redimensionament imprescindible de les plantilles per a organitzar la incorporació de persones joves que ens ha de permetre resoldre la situació actual d’envelliment de les plantilles amb un horitzó de jubilacions massives.
Per a Intersindical Valenciana, qualsevol proposta d’un Pla d’Estabilitat ha de contemplar un marc de referència que done resposta efectiva a eixes línies d’intervenció, determine els processos ordinaris i extraordinaris que puguen garantir els objectius de temporalitat pactats a l’Acord de Legislatura i, a més, mecanismes específics de protecció per al personal temporal més vulnerable, com ara les treballadores i treballadors que han arribat als 55 anys d’edat.
Convençuts com estem que es possible vertebrar els instruments per a aconseguir-ho, emplacem l’administració a traduir en voluntat política les bones paraules del segon i tercer paràgraf del document que ens proposen per a acordar i cercar conjuntament els mecanismes que possibiliten revertir i reparar els efectes d’una guerra acarnissada contra els serveis públics que no era, ni és, la nostra i, per això mateix, de cap manera estem disposades a posar les víctimes.

Descarrega't el document adjunt