El cobrament de part de la paga extra de desembre de 2012 s’ha de declarar junt amb l’IRPF de 2015

El personal al servei de l'Administració de l'Estat i de diferents administracions rebrà eixe abonament durant 2015. En la Generalitat Valenciana està prevista per a aquest mes de gener. Bastants persones s'havien dirigit a Intersindical Valenciana preguntant quins efectes tindrà eixe pagament en les seues declaracions de l'IRPF; concretament, dubtaven si estarien obligats a presentar declaracions complementàries.

10 / 01 / 2015 | Intersindical retallades paga extra mobilitzacions


En el següent enllaç podeu llegir un interessant article del Blog esPúblico, que aclareix com haurem de declarar eixos ingressos.
http://administracionpublica.com/declaracion-en-el-irpf-de-la-percepcion-de-parte-de-la-paga-extraordinaria-suprimida-por-el-real-decreto-ley-202012-de-13-de-julio/
Hem d'afegir que hi ha un altre aspecte que l'article no toca: les persones jubilades o que estiguen treballant en una altra administració o empresa tindran dos pagadors en 2015, per la qual cosa es veuran obligades a presentar la declaració del IRPF, mentre que si només en tenen un pagador i no superen el límit establert cada any (al voltant de 22.000 euros en 2013), no cal que la presenten.
També us recomanem veure els vídeos que apareixen en aquest enllaç, amb explicacions aclaridores de tot el que ha passat al voltant de la paga extra:
http://contencioso.es/2014/12/23/la-recuperacion-de-la-paga-extraordinaria-de-los-funcionarios-parte-tarde-y-mal/