Els signataris es posen nerviosos

El tripartit sindical o “els sindicats signataris”, com ells mateixos s'anomenen, s'han posat nerviosos, i fins i tot algun dels seus representants molt alterat i cridaner, això sí, amb les funcionàries que representen a l'Administració en les meses tècniques, que després ve la Directora General de Recursos Humans i ja tornen la docilitat i les bones cares.

14 / 01 / 2014 | Intersindical retallades decret de selecció i provisió concursos acord de retallades


D'on ve aquest nerviosisme? Ara es tracta del nou Decret de selecció, provisió i mobilitat que substituiria al Decret 33/99, i que es va començar a negociar l'últim trimestre de 2013, però a hores d'ara encara queden molts punts per tractar i el ritme de la negociació fa impossible que aqueix anunci de concursos de trasllats en el primer trimestre de 2014 puga ser real.
¿És que no ens assabentem del que se signa?
És cert que l'Administració de la Generalitat s'ho ha pres amb calma. Si la LOGFPV és de juliol de 2010, ha tingut temps més que suficient per a discutir i aprovar aquest nou decret, que és l'eina clau per a regular l'accés del futur personal empleat públic -aquest trimestre ens anuncien Oferta Pública d'Ocupació per a 2014-, els concursos de trasllats, les borses de treball o la millora d'ocupació, entre altres apartats.
Es discuteix, amb raó, que per a la provisió per lliure designació no ha estat necessari un nou decret. Vaja! Just el que dèiem nosaltres en el nostre últim correu! Però no ens enganyem, la llei ja deixava aqueix apartat molt definit i tancat, i el decret res de nou pot indicar.
En canvi, sobre els concursos de trasllats, que molts i moltes de vosaltres esteu esperant, sí que pot haver-hi canvis respecte a la normativa del D33/99, i açò és el que pensàvem que anàvem a discutir. No ens cap en el cap que els signants ara reneguen de la LOGFPV per uns esotèrics incompliments de l'esperit de la mateixa i que siga en aquest moment quan s'adonen d'açò. Però, a què estem jugant? És que no ens assabentem del que se signa o som tan ingenus de caure sempre en la mateixa pedra?
Ara l'Administració s'ho va a pensar durant uns dies i ens dirà si canvia de plans, és a dir, si fa cas als “sindicats signataris”, o bé acaba la negociació del nou Decret de selecció, provisió i mobilitat i la nova ordre de barems perquè es convoquen els concursos de trasllats.
No recolzem la LOGFPV, però és la que tenim, i per la nostra banda no quedarà que el seu desenvolupament siga el millor possible per a tot el personal. Estan els signants d'acord o prefereixen el treball a mig fer?