Es temps de gestionar el personal per a les persones

Seguim pensant que aquest no es el camí. Som conscients que estem en precampanya electoral. Que les forces polítiques que donen suport al govern del Botànic han de filar prim trobant nous caladors i nínxols de vots . Per això apel·lem a la Sra. Bravo i al President Puig, en la recerca del model que proposa la Intersindical de les tres vies d’accés, un model òptim on es valora el treball i l’experiència del personal i que a la mateixa hora, dona pas a un relleu intergeneracional que permet l’accés a la funció pública del personal més jove.

01 / 02 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Els diaris ens avancen com serà l’OOP de 2023. Aquesta volta la Conselleria s’ha esforçat en publicar-la als mitjans de comunicació abans de negociar-la. Pareix que hi ha molta pressa en complir amb els terminis legals, no importa que les convocatòries anteriors encara no estiguen finalitzades, o és que estem en precampanya electoral?

Volem recordar que el gruix de les OOP 17-18-19 encara està per resoldre, per la qual cosa, no som massa optimistes amb el compliment dels terminis, i ja vorem si la Generalitat, més enllà dels seus projectes estel·lars, proves pilot o experiments amb gasosa per als cossos d’A1-01 i A1-16, és capaç de dur-les endavant tal i com s’estableix a la normativa reguladora. Els resultats ens donaran o no la raó.

Des d’Intersindical-STAS demanem que es resolguen les OOPs que estan pendents de resolució abans que es planifiquen les convocatòries de la nova OOP 2023. Hi ha molt personal opositor que no els quedarà més remei que presentar-se a totes les convocatòries perquè encara no s’han resolt les que estan en marxa, afan recaptatori? És una bona raó. En aquest sentit, personal funcionari de carrera veu frustrades les seues possibilitats de progressió perquè no es resolen les convocatòries anteriors que han aprovat per promoció interna i s’hauran de presentar pel torn lliure perquè les convocatòries derivades de les darreres OOP, es convocaran abans que els nomenen funcionaris.

No volem incerteses després de més de deu anys sense ofertes com cal. Les convocades s’estan fent molt llargues i les noves van massa de pressa provocant un allau de convocatòries pendents. Volem que l’administració done la cara i resolga tot el que està en marxa abans de continuar amb la màquina. Necessitem garanties per a poder donar suport a aquesta nova oferta.

D’altra banda, les noves directrius que ha donat la Consellera volen establir un canvi de paradigma dins de la Funció Pública. Es carrega el sistema de provisió del concurs-oposició per al torn lliure, deixant-lo només per a la promoció interna. Pareix que l'experiència ja no és un valor afegit per al personal empleat públic. Amb una taxa de temporalitat alta, no és moment de deixar enrere l'experiència, ara per ara un valor afegit en l’administració. En aquest sentit necessitem més informació sobre el sistema de pràctiques que es preveu abans del nomenament ja que encara no s'ha configurat amb les garanties que demana un procés com aquest.

En poc temps, moltes companyes i companys que no han aconseguit consolidar el seu lloc a les convocatòries 17-18-19, quedaran fora del sistema i sense retribució de seguir en aquesta dinàmica perversa de substituir la plantilla mitjançant un ERO.

Després de fer possible la continuació dels serveis públics durant la crisi sanitària derivada de la pandèmia o posar en valor els serveis derivats dels programes de recuperació de la UE, serà una realitat que tota aquesta experiència acumulada acabe als peus dels cavalls perquè es vol renovar la plantilla amb gent sense experiència.

La perversió del sistema farà molt difícil que les persones interines que no hagen consolidat un lloc de treball, estiguen en igualtat de condicions amb les persones que entren de fora amb un extra de formació, un plus d’ajudes per a la preparació dels processos selectius i una manca de càrregues personals i familiars per a preparar aquests processos. Tanmateix, en una operació de marketing electoral, la Conselleria ha fet una ronda informativa per les Universitats valencianes, a l’estil dels reclutadors de l’"oncle Sam", per a tractar de captar personal jove per al seu programa de beques. Un sistema de beques per a ajudar al personal opositor jove a preparar l’entrada com a personal tècnic en l’administració. Això si, malgrat ja saber prèviament el fracàs d’aquestes ajudes, s’ha hagut de modificar el decret del Consell per obrir la mà als beneficiaris menors de 35 anys perquè tornarem a xocar amb la mateixa pedra. No hem après de les errades? Doncs, pareix que no. Els afans personalistas no donen cabuda per fer marxa enrere i aprendre de les errades.

Seguim pensant que aquest no és el camí. Som conscients que estem en precampanya electoral i que les forces polítiques que donen suport al govern del Botànic han de filar prim trobant nous caladors i nínxols de vots. Per això apel·lem a la Sra. Bravo i al President Puig, en la recerca del model que proposa la Intersindical de les tres vies d’accés, un model òptim on es valora el treball i l’experiència del personal i que al mateix temps, dóna pas a un relleu intergeneracional que permet l’accés a la funció pública del personal més jove.