INTERSINDICAL VALENCIANA DONA SUPORT A LES MOVILITZACIONS DEL PERSONAL EDUCADOR D’EDUCACIÓ INFANTIL.

A la Intersindical Valenciana venim temps reclamant i lluitant per la dignificació del primer cicle d’educació infantil.

10 / 11 / 2023 | Intersindical Valenciana - STAS


A la Intersindical Valenciana venim temps reclamant i lluitant per la dignificació del primer cicle d’educació infantil.

L’etapa d’infantil, especialment el primer cicle de 0-3, és la més important per al desenvolupament positiu posterior dels xiquets i les xiquetes. A més a més, aquest personal té funcions educatives i afectives necessàries per aquest alumnat tan vulnerable.

Les educadores i els educadors de infantil son personal majoritàriament femení (98% del col·lectiu), personal preparat amb titulacions superiors i que, de manera incomprensible, cobren el salari mínim interprofessional. És indiscutible que la seua tasca diària és fonamental: val a dir que a les escoles infantils son les figures de referència (i "d’apego") que acompanyen a l'alumnat en la seua primera relació amb l’escola.

Cal denunciar també que les escoles infantils estan regulades per una normativa de mínims obsoleta, que cal revisar i millorar amb urgència. Compten amb unes plantilles del tot insuficients i unes ràtios elevadíssimes que caldria anar aproximant a les proposades per la Xarxa Europea d’Atenció a la Infància de la Comissió Europea.

Per tot això, des d’Intersindical Valenciana donem suport a les movilitzacions i ens adherim a la vaga convocada al sector privat del primer cicle d’educació infantil per al proper dia 15 de novembre i us animem a participar-hi i secundar-les.


Ja hi ha prou!!
Volem un conveni digne!!
La responsabilitat és gran i les condicions roïns