No ens cansarem de dir-ho, cal MÉS PERSONAL PER A GESTIONAR EL PERSONAL.

El personal treballa per un sou i és un dret del personal a la remuneració establerta per la llei, és del tot inassumible que el personal no puga atendre les necessitats més bàsiques per culpa de l’administració com les depeses d’aliments, subministres o hipoteques entre d’altres

30 / 08 / 2024 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Totes i tots sabem i sofrim la lentitud de l’administració, en gran mesura deguda a la «burrocràcia» del funcionament de la mateixa. Papers que han de pujar, han de baixar, tornar a pujar, entre departaments, només per a que els responsables els signen. La finalitat és bona com a mesura de control que impedeix que el sistema es desvirtua i no es garantisca la seguretat jurídica, la responsabilitat, i la interdicció de l’arbitrarietat dels poders públics, com s’estableix a la carta magna a la vegada que es fa un ús responsable i eficient dels recursos públics i dels serveis.

D’altra banda, tal i com venim exigint, hi ha serveis de l’administració que, per les seues característiques i volum de treball, han de ser reforçats urgentment amb mitjans materials i personals per a un bon funcionament. Serveis com el de provisió, gestió de nòmines o personal, entre d’altres, que son en definitiva serveis que es dediquen a gestionar al personal, han de ser prioritzats pels gestors d’aquesta administració amb la finalitat de gestionar el personal de l’administració d’una manera eficaç.

Els centres, sobre tot els d’atenció directa a la ciutadania, han de tindre el personal necessari en temps i forma per a que aquests serveis amb prioritat, no es vegen afectats en el seu funcionament per les incidències del personal que hi presta serveis.

Actualment seguim amb unes dinàmiques, que son ja estructurals, que fan que els centres, el serveis, en el moment que una companya o company falta per la raó que siga (des d’un curt termini a un llarg termini), la resta ha d'assumir la distribució de la feina però amb menys recursos personals, una circumstància del tot inassumible sobretot en determinats serveis ja que es genera una sobrecàrrega de treball i estrès en les plantilles, ja per si mateixa, amb falta de personal, la qual cosa repercuteix negativament en la correcta prestació dels serveis.

L’altre puntal en la gestió del personal, a més a més del servei de provisió, és el servei de nòmines. Hi ha conselleries que pateixen de manera estructural una falta de personal per a la correcta gestió d’aquest servei, la qual cosa es tradueix en retardaments en el cobrament de les nòmines, que en alguns casos arriba fins a dos mesos, en contra del que marca la llei. Es que l’administració no ha de complir la normativa que s’imposa a totes les empreses? El personal treballa per un sou i és un dret del personal a la remuneració establerta per la llei, és del tot inassumible que el personal no puga atendre les necessitats més bàsiques per culpa de l’administració com les depeses d’aliments, subministres o hipoteques entre d’altres. Hem de lluitar perquè l’administració no tarde dos mesos en fer el primer pagament a una persona que inicia la seua relació amb l’administració.

És per tot el que hem exposat, que cal reforçar els serveis on cal i que no siguen els de sempre, els que amb sobrecàrrega hagen de portar endavant els funcionaments d’uns serveis bàsics.

Des d’Intersindical STAS mirem amb prudència la mesura de l'administració d’eliminar el vist i plau d’intervenció, que d’inici reduirà la «burrocràcia», en la gestió i agilitzarà la substitució i cobertura de les vacants del personal, sobretot d’atenció directa, encara que aquesta no és la única solució.

MÉS PERSONAL PER A GESTIONAR EL PERSONAL.